Keskuskeittiössä säädetään ruuan reseptiikkaa

Ateria ja puhtauspalvelujen siirryttyä huhtikuun alusta Compass Groupin toiminnaksi olemme saaneet runsaasta palautetta mm. kouluissa tarjottavan ruuan mausta ja ulkonäöstä. Palautteista valtaosa on ollut negatiivista, mutta joukossa on ollut myös positiivisiakin palautteita.

Haasteita on ollut mm. ruuan rakenteessa ja mauttomuudessa. Nämä asiat ovat nyt hyvin sekä kunnan että Compass Groupin tiedossa. Vaikka keskuskeittiö Tuuvingissa työskenteleekin sama henkilökunta kuin ennenkin, tuotannonohjausjärjestelmä ja reseptiikka ovat uusia. Nyt käynnissä on uusien reseptien säätäminen kohdalleen vastaamaan valmistettavia ruokamääriä siten että suolaisuus, maku ja koostumus saadaan kohdilleen, ravintosuositukset huomioiden.

Compass Groupilta on luvattu, että asia tullaan korjaamaan mahdollisimman pian.

Kunnan palvelukseen jäi muutoksessa palvelupäällikkö ja toimistosihteeri, jotka valvovat Compass Groupin kanssa tehtyä sopimusta ja hoitavat käytännön yhteistyötä. Palvelusopimukseen kuuluu ateria- sekä puhtauspalveluiden palvelukuvaukset, joissa on määritelty aterioiden- ja puhtauspalveluiden sisällöistä ja laatutasoista.
Aterioiden- ja puhtauspalveluiden laatua valvotaan yhteisesti ja pistokokein, jotta voidaan varmistaa, että palvelut tuotetaan niin kuin on sovittu.

Compass Groupin kanssa on torstaina 20.4.2023 pidetty yhteistyöpalaveri, jossa saadut palautteet on käyty läpi ja Compass on esittänyt korjaavia toimenpiteitä, miten mm. ruuanlaatu saadaan halutulle tasolle, mahdollisimman pian.

Palautetta palveluista voi edelleen lähettää:

  • ateriapalvelujen osalta: tuuvinginkeskuskeittio@compass-group.fi
  • puhtauspalvelujen osalta: hanna.burke@compass-group.fi
  • sekä kopiona mervi.erkkila-rautiainen@janakkala.fi