Janakkalan ensimmäisessä askelkisassa kerättiin yli 15 miljoonaa askelta

Janakkalassa liikuttiin alkukesän aikana ahkerasti ja kerättiin askelia kunnan ensimmäisessä askelkisassa 13.5.-9.6.2024. Kisa houkutteli mukaan sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä, jotka kilpailivat askelten keräämisessä kahdessa sarjassa: firmaliigassa ja yleisessä sarjassa.

Osallistujia oli yhteensä 34 joukkuetta, ja neljän viikon aikana kertyi huimat 15 299 371 askelta. Firmaliigassa voiton vei lounaskahvilaa ja catering –yritystä pyörittävä Heihu Oy, jonka viiden hengen tiimi keräsi yhteensä 2 373 950 askelta.

Olemme mieheni kanssa olleet aina liikunnallisia, mutta kisan myötä myös työntekijät innostuivat liikkumaan enemmän ja seuraamaan päivittäisiä askelmääriään. Ja kyllähän se kilpailuvietti heräsi ja oli itsekin lähdettävä joka päivä lenkille, myhäilee Heihu Oy.n yrittäjä Heidi Huhtala.

Yleisessä sarjassa kärkeen kipusi perhepiiristä koostunut Team Liike 2 607 890 askeleella. Viiden hengen joukkue supistui kisan aikana tapaturman vuoksi neljään, mutta se ei joukkuetta lannistanut. Joukkueen kisaan ilmoittanut turenkilainen perheen äiti Heidi Suontausta harmitteli oman kisansa keskeytymistä, mutta joukkueen muut jäsenet tsemppasivat loppuun asti. Juoksipa yksi joukkueen jäsenistä maratoninkin kisan aikana!

Voittajajoukkueet palkittiin kunniakirjoilla ja uimahallin lahjakorteilla, jotka sisälsivät kahden tunnin tilaussaunan ja uimaliput sekä pullakahvit.

Innostuneen vastaanoton myötä järjestämme askelkisan uudelleen ensi keväänä ja laajennamme liikuntahaasteita syksyllä kilometrikisalla, jossa voi kerätä kilometrejä esimerkiksi pyöräillen, uiden, juosten tai vaikkapa skeitaten.

Katso kaikkien joukkueiden tulokset.

Askelkisa osa Janakkalan liikutaan enemmän -lupausta

Suomalaisten toimintakyky on laskenut järkyttävää vauhtia. Liikkumattomuus vie yksinkertaisesti suomalaisilta jalat alta. Ja se maksaa maltaita. Siksi Suomen Olympiakomitea, Yle, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt ja Deloitte käynnistivät “Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa” -konseptin. Tämän pitkän aikavälin hankkeen tavoitteena on vahvistaa suomalaisten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Tavoitteena on tehdä liikunnasta keskeinen osa arkea, jotta toimintakyky säilyy ja parantuu. Tämä vaatii muutosta ihmisten ajattelutavassa: liikunnan merkitystä arjessa on korostettava. Toimintakykyä on pidettävä yllä ja siitä on keskusteltava aktiivisesti, jotta liikunta nähdään arvokkaana osana elämää.

Vaikka Suomessa on tehty paljon töitä toimintakyvyn parantamiseksi, haasteita on edelleen. Siksi Janakkalan kunta otti vastaan Olympiakomitean haasteen ja pyrkii lisäämään liikunnallista aktiivisuutta.

Lupasimme, että Janakkalassa liikutaan huomenna enemmän kuin tänään. Askel- ja kilometrikisa sekä kevään aikana järjestetyt maksuttomat kuntosaliopastukset, UKK 2km -kävelytestit ja kehonkoostumusmittaukset ovat osa tätä lupausta. Haluamme kuntana edistää kuntalaisten hyvinvointia ja rakentaa toimintakykyisempää Suomea.

#liikkumishaaste #LupausSuomelle