Janakkala tarjoaa henkilökunnalle työsuhdepolkupyöräedun


Janakkalan kunta on tarjonnut vuoden alusta henkilökunnalleen mahdollisuutta ottaa käyttöön työsuhdepolkupyörä. Etu on verovapaa ja pyörästä maksettu hinta useita kymmeniä prosentteja edullisempi kuin perinteisesti hankittuna. Työantaja vähentää vuokran suoraan työntekijän palkasta ja vuokra-ajan päätyttyä pyörän voi lunastaa itselleen. Vuokran määrä riippuu pyörämallista. Pyörävaihtoehtoja on runsaasti erilaisia, sekä sähköavustettuja että perinteisiä. Lisäksi Janakkalan kunnan työntekijöiden pyöriin kuuluvat huoltopalvelut.

Työsuhdepyörien toimittajaksi valikoitui hämeenlinnalainen RaceBike. Yrityksestä kerrotaan, että kiinnostus pyöriä kohtaan on ollut suurta. Tähän mennessä pyörän on hankkinut 12 kunnan työntekijää. Kaikkien valinta on ollut sähköpyörä.


Yksi pyörän hankkineista on luokanopettaja Marita Karppinen.

  • Olen miettinyt sähköpyörää jo muutaman vuoden, koska tarvetta on ollut. Kun kuulin tästä edusta, tartuin heti tilaisuuteen, koska halusin laadukkaan ja pitkäikäisen ebiken. Aiemmin on hinta mietityttänyt, mutta koska työsuhde-edussa hankinta on aika vaivatonta, niin uskalsin panostaa kalliimpaan versioon, Marita kertoo.
  • Pyöräilyni tulee lisääntymään ehdottomasti ebiken myötä ja varsinkin yhdessä pyöräily mieheni kanssa. Voin myös liittää pyörääni omistamani pyöräperäkärryn, jolloin myös suppilaudan vienti on helpompaa järven rantaan.
  • Olen tehnyt ekoteon eli luovuin omasta autosta, kun työmatka lyheni työpaikan vaihtuessa Turengin koululle. Nyt liikun pyörällä aina kun mahdollista.