Janakkala etsii kunnan kivointa huussia, Janakakkalaa

Janakkalan kunnan kesäkisassa etsitään, missä ja kenellä on kunnan kivoin huussi, pikkula tai hotelli helpotus eli Janakakkala.
Hauskaan kesäkisaan voi osallistua Janakkalassa sijaitsevalla huussilla lähettämällä siitä 3-5 valokuvaa 25.5. mennessä. Sillä ei ole väliä, toimiiko huussi kuivikkeella, sähköllä, pakastamalla tai peräti vesiklosettina, kunhan paikka on persoonallinen ja viihtyisä.

Tuomaristo, poppari Aatulove eli toimittaja Aatu Träff, kiinteistövälityksen ammattilainen Eero Santanen ja @paskallaluonnonhelmassa -tilin takaa löytyvä Terhi Vulli valitsevat ehdokkaista 10 finalistia, joista yleisö pääsee äänestämään voittajan.

Kesäkisan idea syntyi viime vuonna kumppanuuspöydässä, joka pohti Janakkalan kuntakuvaa; ilmettä, äänensävyä ja markkinointia. Janakkala on sanana luonteeltaan sellainen, että siitä syntyy helposti niin kirjoitettuna kuin lausuttuna muunnoksia. Kun Ville Kaikkonen nakkasi sanan Janakakkala ideointikeskusteluun, se herätti työryhmässä niin paljon hilpeyttä, että aiheeseen päätettiin tarttua tavalla tai toisella.

– Janakakkala on perheemme vitsejä ja lempinimiä rakkaalle kotikunnalle. Mielestäni itseironia ja itselle nauraminen on merkki siitä, että on sinut itsensä, tässä tapauksessa kotikuntansa kanssa, Ville Kaikkonen toteaa.
Kisan voittaja palkitaan viidellä säkillä Kekkilän klassikkoa Hajusieppoa, 250 euron lahjakortilla voittajan valitsemaan paikalliseen liikkeeseen sekä Papurinon vanerituotteella. Voittaja voi valita mieleisensä 50 euron arvoisen tuotteen vaikka huussin seinälle.

Janakkalassa sijaitsee yli toistatuhatta vapaa-ajanasuntoa, joiden omistajia haastetaan mukaan kesäkisaan heille lähetettävässä kesäkirjeessä. Huusseja tiedetään löytyvän myös vakiasukkaiden piharakennuksista ja tontin perältä.

Kisasivulle.