Hopealahden rakentuminen alkaa pientaloista

Janakkalan kunnan ja asunto-osakeyhtiöiden päästyä sopuun Turengin Hopealahtea koskevassa kiistassa, osapuolten yhteisenä tavoitteena on saada rakentaminen alulle mahdollisimman pian. Rakentamisen kaikista yksityiskohdista on nyt sovittu uudella maankäyttösopimuksella.

Asunto-osakeyhtiöiden puolella tehdään omistajamuutoksia siten että molempien, Asunto Oy Janakkalan Edelfeltintie 1 ja Asunto oy Janakkalan Edelfeltintie 3, pääosakkaat tulevat olemaan Petri Ilmarinen, Ari Laivola sekä Pekka Romo.

–  Rakentamista ajatellen vahvuutenamme on se, että sekä maanrakennus että arkkitehti löytyvät omasta takaa, Pekka Romo sanoo.

Hopealahden rakentaminen on tarkoitus aloittaa lähempänä rantaa olevan tontin yksittäisistä pientaloista. Hotellihankkeesta on luovuttu, joskin kaava mahdollistaa edelleen myös majoitustilojen rakentamisen.

Alueen vahvuudet, sijainti rautatieaseman ja yhtä aikaa Hiidenjoen vieressä, läheiset palvelut ja erinomaiset virkistysmahdollisuudet ovat ennallaan, mutta maailma ympärillä on muuttunut radikaalisti.

–  Tänä aikana on kirkastunut, että tulemme rakentamaan puusta ja että haluamme eturintamassa tarjota rakennusteknisiä innovaatiota ja hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Julkisen liikenteen käyttömahdollisuus, rautatien läheisyys on osa asuinalueen ideologiaa, Romo kertoo.

Alueen markkinoinnin eteen tehtiin aikanaan jo paljon työtä, minkä päälle on hyvä rakentaa jatkoa.

– Janakkalassa on ollut nyt positiivinen elinvoimakehitys pari vuotta esimerkiksi muuttoliikkeen osalta ja tarvitsemme lisää asumismahdollisuuksia. Uudet koulukeskuksemme ovat herättäneet suurta mielenkiintoa myös sijoittuvien yritysten kanssa käytävissä keskusteluissa. Mahdollisten uusien työnantajien myötä kuntaan tulee asukkaita monipuolisesti. Kunnan toiveena on, että Hopealahti pystyy palvelemaan osaltaan myös tässä tarpeessa, toteaa kunnanjohtaja Reijo Siltala.