Harvialan lapset saivat äänensä kuuluviin

Janakkalan kunnan talousarviossa on varattuna tälle vuodelle liikunta-alueiden infraan 60 000 euroa Harvialan nuoriso-/lähiliikunta-alueeseen. Investoinnin suunnitteluun otettiin mukaan Harvialan alueen lapset ja nuoret. Janakkalan tavoitteena on olla lapsiystävällinen kunta ja tarjota lapsille myös mahdollisuuden osallistua, sekä vaikuttaa asumisympäristöönsä. Näin myös edistämme lasten oikeuksien toteutumista.

Harvialan koulun 1-6 luokkalaiset lapset pääsivät siis ääneen toukokuun alussa, kertomaan omat toiveensa ja ideansa, kun liikuntapalvelut jalkautui kouluun. Lapsille annettiin tehtävänantona piirtää tai kirjoittaa, mitä heidän mielestään koulun piha-alue kaipaa lisää, tai mitä parannuksia voisi tehdä jo olemassa oleviin leikkivälineisiin.

Ideoita tuli yhteensä 179 ja niistä nousi eniten esille rekki-/tempputangot (24) ja koulun oman jalkapallokentän parantaminen (20) ja liukumäki (20). Kaikki ideat koottuna.

Seuraavaksi kunnan liikuntapalvelut yhdessä aluepalveluiden kanssa kilpailuttaa toiveiden mukaiset asiat ja määrärahojen puitteissa pyritään ainakin joku näistä eniten ääniä saaneista toiveista toteuttamaan vuoden 2023 aikana. Määrärahojen asettamissa rajoissa lasten ideoiden lisäksi Harvialan kentän kaukalon kunto tarkistetaan ja valot tullaan päivittämään led-tekniikkaan ja näin ollen parannetaan kentän valaistuksen energiatehokkuutta.