Janakkala sijaitsee Suomen kasvukäytävän keskipisteessä, logistisessa napakympissä, josta on helppo tavoittaa koko Etelä-Suomi. Kasvukäytävä on koko maan suurin yhtenäinen työssäkäynti- ja talousalue, jolla asuu 41,5 % suomalaisista ja sijaitsee 43,9% koko Suomen yrityskannasta.

Janakkalassa toimii jo noin 950 yritystä, isoista tehtaista verkostoituneisiin yksinyrittäjiin. Janakkalan teollinen perinne on omaa luokkaansa, Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva paperitehdas perustettiin Tervakoskelle 1818 ja sitä seurasivat myöhemmin Turengin maankuulut sokeri- ja jäätelötehtaat. Jäätelöä Turengissa tehdään edelleen.

Sekä Tervakoskella että Turengissa on tarjolla rakentamisvalmiita yritystontteja. Rakentaminen on Janakkalassa sujuvaa, tällä hetkellä ennätyksemme rakennusluvan hyväksymisessä on 31 minuuttia.

Tervakoski

Janakkalan eteläisen taajaman Tervakosken yritystontit sijaitsevat optimaalisesti moottoritien ja taajaman välissä. Kulkuyhteydet  ovat nopeat koko eteläiseen Suomeen eikä ruuhkat tai liikennevalot hidasta kulkua.

Turenki

Turengissa on tontteja tarjolla sekä aivan taajaman kupeessa että moottoritien välittömässä läheisyydessä MORE-Rastikankaan yritysalueella.

Vapaat liike-ja teollisuustontit kartalla.

Yleiset tonttien varaus-ja luovutusehdot

Holstila Ismo

elinvoimapäällikkö
Yrityspalvelut

Sijoittumispalvelut; tontit, toimintojen edellytysten neuvonta, lupatarpeiden arviointi. Edunvalvonta ja suhdetoiminta; elinkeinoelämän toimintaedellytykset, etujärjestöt ja kuntasuhteet