Mallinkaistenjärvi

Saureenintie, Löyttymäki

Mallinkaistenjärvellä on kunnan omistuksessa oleva metsäinen retkeilyalue, jossa retkeilijöiden käytössä on kolme tulentekopaikkaa ja uimaranta. Järvenrantaa seurailevien polkujen varrella on monin paikoin hienoja jyrkkiä kallioita, kuten Valskerinkallio. Saparonniemellä kasvaa saarnia ja metsälehmuksia, jotka ovat luonnonsuojelulailla suojeltuja.

Tulosta mukaan! Alueen kartta, pdf.

Katso alueen kartta sähköisessä karttapalvelussa

4 kommenttia aiheeseen “Mallinkaistenjärvi

 1. Voisiko näistä ulkoilureitti mahdollisuuksista saada selkeät reittikartat kohteiden tietoihin jo heti ensi näkymällä? Linkki toiselle sivulle vaan sekottaa eikä näytä reittejä selkeästi.
  olisi kiva tietää onko luontoreittiä vai ei ja kuinka monta kilometriä se on. Se on kuitenkin luontoretkeilijöiden enismmäinen ja tärkein kysymys.

  1. Hei ja kiitos palautteesta,

   varmastikin Luontoon-sivuilla on parantamisen varaa.
   Silloin kun sivut tehtiin, meillä ei ollut vielä omaa karttapohjaa, minne olisi voinut kohdetietoja syöttää, joten linkki retkikarttaan oli pikaratkaisu. Nyt meillä on karttaohjelmisto käytössä, täytyy enää löytää aikaa ja tekijä ko. työn tekemiseen.

   Varsinaisia reittejä ei useimmissa kohteissa olekaan. Retkenarvoisista paikoista moni ei ole ns virallinen retkeilyalue, jolla olisi ylläpitäjä ja siten fasiliteetteja ja infoa niistä (kuten reiteistä) ei oikein ole. Mutta ovat silti retkikohteiksi vakiintuneita, kivoja paikkoja.

   Kunnan ulkoilu/hiihtoreitit ovat parhaillaan saamassa uudet viitat ja reittikartat maastoon, lisätään niistä materiaalia nettiinkin kun valmista.
   https://www.janakkala.fi/palvelut/luontoon/ulkoilureitteja-ja-alueita/.

   Mallinkaisten alueen kartta saatiin juuri valmiiksi https://www.janakkala.fi/wp-content/uploads/2020/04/Mallinkaisten-retkeilykartta.pdf

 2. viimeinen opaskyltti kumollaan ja tien poikki kaadettu puu
  ja muutenkin aika erikoista menoa siellä taitaa olla…
  jos paikka ja laavu on talvisin suljettu voisi laittaa kyltin siitä vai mitä ihmettä siellä tapahtuu

  1. Leirin kyltti on tosiaan risteysalueella mennyt nurin ilmeisesti lumitöissä. Kyltti pitää korjata, mutta se vaatii paikalle työkoneen.

   Tänä talvena kun lunta on tullut reippaasti, niin puu oli kaatunut lumen painosta tielle. Se sahattiin pois perjantaina.

   Puita on myös tuotu lisää varastoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.