Opinto- ja koulumatkatuet

Opintotuki

Toisen asteen opiskelija voi anoa opintotukea 17 vuotta täytettyään. Tuen myöntää Kansaneläkelaitos. Matkahuolto ja VR vaativat opiskelija-alennuksia varten oman kortin, jonka hankintaan saa kansliasta erillisen opiskelutodistuksen. Lisätiedot: www.kela.fi/opintotuki

Pienituloisten perheiden lukiokoulutusta suorittavat lapset voivat saada opintorahan oppimateriaalilisää 46,80 e/kk. Oppimateriaalilisään ovat oikeutettuja vanhempansa luona asuvat alle 20-vuotiaat ja muualla asuvat alle 18-vuotiaat, joiden vanhempien vuositulot ovat yhteensä enintään 41 100 euroa. Lisän voivat saada myös alle 17-vuotiaat lapsilisän piirissä olevat opiskelijat. Oppimateriaalilisä myönnetään ilman hakemusta niille opiskelijoille, jotka saavat jo opintorahaa.

 

Koulumatkatuki

Edellytys matkatuen saannille on oppivelvollisille 7 km ja muille 10 km:n koulumatka lyhyintä, yleisesti käytössä olevaa reittiä pitkin. Tuen myöntää Kansaneläkelaitos. Koulumatkatuen saamiseksi opiskelijat tulee täyttää Koulumatkatuki hakemus täytettynä kansliaan Tervakoskella tai Turengissa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.kela.fi/koulumatkatuki. 

 

Opintotuki

Myös toisen asteen opiskelija voi saada opintotukea. Opintotuesta voit lukea lisää Kelan sivuilta. Lisäksi opiskelijat, jotka eivät ole oppivelvollisia, voivat saada oppimateriaalilisää. Voidaksesi saada opintotukea tai oppimateriaalilisää tarvitset koulusihteeriltä opiskelijatodistuksen.

Lue lisää Kelan sivulta.