Kuntosalilaitteita Turengin liikuntahallin kuntosalilla.

Kuntosali

Turengin liikuntahallin kuntosalilla on monipuolisesti erilaisia laitteita kuntosaliharjoittelun aloittamiseen sekä koko vartalon lihaskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen. Varsinkin kuntosaliharjoittelun aloittamiseen soveltuu varsinaiset kuntosalilaitteet, kuten paineilmalla toimivat jalkaprässi, reisiojennus- ja –koukistuslaite, sekä painopakkalaite punnerrukseen ja taljalaitteet, joilla on hyvä tehdä erilaisia vetoliikkeitä selkälihaksille.

Aerobisia laitteita on myös useita erilaisia, joten voit tehdä esimerkiksi alkulämmittelyn ja loppujäähdyttelyn kuntopyörällä, soutulaitteella, kävelymatolla tai crosstrainerilla. Turengin liikuntahallin kuntosalilla myös kokeneempi harjoittelija saa vaihtelua ja haastetta harjoitteluunsa.

Hygieniaohjeistus kuntosaliasiakkaille

 • Pese kädet ennen ja jälkeen salitreenin.
 • Huolehdithan 2 m turvaväleistä.
 • Sairaana tai flunssaisena salille ei saa tulla.
 • Puku- ja aulatiloissa kasvomaskin käyttö on suositeltavaa.
 • Vältäthän ylimääräistä oleskelua pukutiloissa.
 • Laitteet ja välineet tulee puhdistaa oman käytön jälkeen (salilta löytyy puhdistusvälineet).

Kuntosalin aukioloajat

Arkisin klo 5:00-22:00, pois lukien siivous ajat, jolloin kuntosali + pukutilat ovat kiinni:

 • MA klo 8:30-9:30
 • KE klo 10:30-11:30,
 • TI,TO,PE klo 9:00-10:00

Viikonloppuisin kuntosalilla ei ole siivousta ja sali on kaikkien käytettävissä klo 05-22. Tilan varaustilanteen voit tarkistaa tämän sivun alalaidan varauskalenterista. Ryhmien aikaan tilojen käytössä voi olla rajoituksia ja omaa harjoitusta ei välttämättä pysty suorittamaan niin kuin itse toivoisi. Suosittelemme valitsemaan kuntosalille saapumisajankohdan ryhmäaikojen ulkopuolella.

Kuntosalin sauna

Miesten sauna     tiistaisin klo 16:00-20:00
Naisten sauna     torstaisin klo 16:00-20:00

Saunan käyttö sisältyy kuntosalin käyttömaksuun, eikä siitä peritä erillistä maksua.

Kuntosalikorttien päivitykset

Kuntosalin sulkeutumisen jälkeen 2.12.2020 voimassa olleisiin kuntosalikortteihin on lisätty automaattisesti lisäaikaa. Jos et pääse kuntosalille, vaikka sinulla olisi voimassaoleva kuntosalikortti, ole yhteydessä joko kiinteistöpäivystykseen (050 5010 561) tai liikuntapäällikköön (tavoitettavissa arkisin). Kuntosalikortteja voi ostaa Turengin kirjastosta.

Kuntosalimaksut

Tervakosken ja Turengin kuntosalien hinnasto 1.5.2021 alkaen. Hintoihin sisältyy alv. 10 %.

Poikkeustilan aikana maksutapana vain korttimaksut.

Kirjaston aukioloajat nähtävissä kirjaston sivuilta, siirry sivulle tästä.

 • Avaimen panttimaksu 17 € (alv. 0 %) peritään erikseen.
 • Erityishinnan saaminen edellyttää voimassa olevan, alennukseen oikeuttavan kortin     esittämistä (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, rauhanturvaajat).
Maksuperuste Normaalihinta Erityishinta
Kertamaksu Turenki: kirjaston aukioloaikoina 8 € 6 €
1 kk 30 € 20 €
3 kk 60 € 50 €
6 kk 100 € 90 €
12 kk 180 € 170 €

 

Yhdistelmäkortin hinnat

Yhdistelmäkortilla voi treenata sekä Turengin että Delfort Areenan kuntosalilla.

Yhdistelmäkortti Normaalihinta Erityishinta
1 kk 40 € 30 €
3 kk 70 € 60 €
6 kk 110 € 100 €
12 kk 190 € 180 €

Maksutapoina käyvät pankkikortti, käteinen ja liikuntasetelit (ePassi, Smartum-setelit ja mobiilisovellus, Eazybreak, Tykysetelit ja Edenred). HUOM: Eazybreak käy maksutapana ainoastaan Tervakosken uimahallilla asioidessa.

70+

70+ on tarkoitettu kaikille yli 70 vuotiaille ja vuoden aikana täyttäville janakkalalaisille. Maksu 30 € (sis. alv 10%) oikeuttaa omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun Turengin liikuntahallilla ja Tervakosken liikuntahallilla, avantouintiin Liinalammella ja kuntosaliharjoitteluun sekä uintiin Tervakosken uimahallilla kalenterivuoden aikana.

30€:n maksun voi suorittaa Turengissa kirjastolla tai palvelutoimisto Lyylissä kunnantalolla ja Tervakosken uimahallissa. Kortti pitää noutaa henkilökohtaisesti ja sitä hakiessa on esitettävä virallinen henkilötodistus. Vuoden 2022 omatoimiharjoittelun maksuja otetaan vastaan myyntipisteissä 7.12.2021 alkaen.

Ohjeita asiakkaalle

 1. Kuntosalikortti on henkilökohtainen. Muiden päästäminen liikuntatiloihin on kielletty.
 2. Kuntosalikortista maksetun pantin (17 €) saa takaisin, kun asiakas palauttaa ehjän kortin kuuden kuukauden sisällä käyttöoikeuden päättymistä. Tämän jälkeen asiakas poistetaan rekisteristä. Panttimaksua ei makseta takaisin kadonneesta, rikkoutuneesta tai määräajan jälkeen palautetusta kortista. Uudesta kortista peritään aina uusi panttimaksu.
 3. Asiakas voi ostaa kortille uuden käyttöajan, jolloin panttimaksua ei tässä yhteydessä käsitellä. Uuden jakson päätyttyä on taas mahdollisuus pantin takaisin saamiseen kuuden kuukauden sisällä. Kortille voi myös edelleen ostaa lisää käyttöaikaa.
 4. Jos kortti joudutaan väärinkäytösten takia sulkemaan, ei käyttämätöntä aikaa makseta asiakkaalle takaisin.
 5. Liikuntasetelit hyväksytään maksuvälineenä voimassaolevien sopimusten mukaisesti.
 6. Alle 15 –vuotiaalla kortin ostajalla pitää olla huoltajan kirjallinen lupa, josta käy ilmi, että nuori saa harjoitella kuntosalilla (nuoren nimi, suostumus, huoltajan allekirjoitus ja pvämäärä). Tämän lisäksi ennen ostoa tulee olla yhteydessä liikuntapäällikköön ja käydä keskustelu nuoren henkilön kuntosalin harjoittelun turvallisuuteen liittyvistä asioista. Liikuntapäällikkö tiedottaa toimipisteeseen, kun keskustelu on käyty. Yleisen turvallisuuden vuoksi lasten oleskelu kuntosalilla esim. vanhemman harjoitellessa on kielletty.
 7. Kuntosali on auki päivittäin klo 05.00-22.00. Rakennuksesta pitää poistua klo 22.15 mennessä. Jos asiakas omalla toiminnallaan aiheuttaa hälytyksen, laskutetaan tästä syntyneet kustannukset hälytyksen aiheuttaneelta asiakkaalta. Hälytys aiheutuu mm. liian myöhäisestä poistumisesta.
 8. Kulku kuntosalille ja sieltä pois tapahtuu Turengin liikuntahallin kuntosalilla Haltiantien puoleisesta päätyovesta. Kuntosalikortilla ei ole kulkuoikeutta kirjaston puoleisista ovista niiden ollessa lukittuina.
 9. Kuntosalilla harjoitellessasi huomioi myös muut kuntoilijat ja anna harjoittelurauha. Liian äänekäs käyttäytyminen, musiikin soittaminen kovalla ja toisen kuntoilijan harjoitteluun puuttuminen eivät kuulu hyvän käytöksen etikettiin. Muista myös laittaa välineet paikoilleen. Häiriökäyttäytyminen voi johtaa henkilökohtaiseen kuntosalin käyttökieltoon määräajaksi tai kokonaan.
 10. Tiedot viallisista tai huoltoa kaipaavista laitteista voi ilmoittaa liikuntapäällikölle.
 11. Huumaavien tai päihdyttävien aineiden käyttö/hallussapito kunnan liikuntatiloissa on kielletty.
 12. Ohjeen vastainen toiminta johtaa kuntosalikortin menettämiseen kokonaan tai määräajaksi.