Kuntosalilaitteita Turengin liikuntahallin kuntosalilla.

Kuntosali

Turengin liikuntahallin kuntosalilla on mukavasti tilaa ja monipuolisesti erilaisia laitteita kuntosaliharjoittelun aloittamiseen sekä koko vartalon lihaskunnon parantamiseen. Varsinkin kuntosaliharjoittelun aloittamiseen soveltuu varsinaiset kuntosalilaitteet, kuten paineilmalla toimivat jalkaprässi, reisiojennus- ja –koukistuslaite, sekä painopakkalaite punnerrukseen ja taljalaitteet, joilla on hyvä tehdä erilaisia vetoliikkeitä selkälihaksille.

Aerobisia laitteita on myös useita erilaisia, joten voit tehdä esimerkiksi alkulämmittelyn ja loppujäähdyttelyn kuntopyörällä, soutulaitteella, kävelymatolla tai crosstrainerilla. Turengin liikuntahallin kuntosalilla myös kokeneempi harjoittelija saa vaihtelua ja haastetta harjoitteluunsa.

Kuntosali aukeaa 15-20 -vuotiaille 3.5.2021

Salin aukeamisesta muille ikäryhmille tiedotetaan tällä sivulla ja kunnan some-kanavissa.

Turengin liikuntahallin liikuntasali on poissa liikuntakäytöstä 21.5.-30.9.2021, mutta kuntosali on auki.

 • kuntosali on auki vain ma-pe.
 • kuntosalilla voi treenata kerralla maksimissaan kymmenen henkilöä. Sekä naisten että miesten pukutiloissa voi olla kerralla kaksi henkilöä. Henkilömäärärajaus johtuu siitä, että haluamme estää mahdolliset lähikontaktit.
  • jos salilla on jo maksimimäärä treenaajia, ei salille voi mennä
  • treeniaika salilla mukaan luettuna pukutilojen käyttö on 1,5 h. Varmistamme näin, että mahdollisimman moni pääsisi treenaamaan.
 • sairaana tai flunssaisena salille ei saa tulla.
 • puku- ja aulatiloissa kasvomaskin käyttö on suositeltavaa.
 • salille tultaessa ja sieltä lähdettäessä huolehdi käsihygieniasta.
 • jokainen treenaaja puhdistaa käyttämänsä laitteet ja välineet oman treeninsä jälkeen (salilta löytyy puhdistusvälineet)

Mukavaa treeniä ja huolehditaan yhdessä koronatartuntojen ehkäisemisestä!

Kuntosalin aukioloajat koronatilanteessa

Kuntosali käytettävissä 3.5.2021 alkaen 15-20 –vuotiaille arkisin ma-pe:

klo 5:00-9:00       kuntosali käytettävissä
klo 9:00-10:00    siivous (kuntosali + kuntosalin pukutilat), tilat kiinni
klo 10:00-22:00   kuntosali käytettävissä

Kuntosalin sauna

Kuntosalin sauna (kiinni 16.5.21 asti)

Miesten sauna     tiistaisin klo 16:00-20:00
Naisten sauna     torstaisin klo 16:00-20:00

Saunan käyttö sisältyy kuntosalin käyttömaksuun, eikä siitä peritä erillistä maksua.

Kuntosalikorttien päivitykset

Kuntosalin sulkeutumisen jälkeen 2.12.2020 voimassa olleisiin kuntosalikortteihin lisätään automaattisesti lisäaikaa. On mahdollista, että kaikki kortit eivät ole kuitenkaan päivittyneet 3.5.2021 mennessä. Jos et pääse kuntosalille, vaikka sinulla olisi voimassaoleva kuntosalikortti, ole yhteydessä liikuntapäällikköön. Kuntosali on edelleen kiinni la-su. Kortteihin päivitetään lisäaikaa myöhemmin, kun tilanne normalisoituu ja sali saadaan auki myös viikonloppuisin. Kuntosalikortteja voi ostaa Turengin kirjastosta.

Kuntosalimaksut

Tervakosken ja Turengin kuntosalien hinnasto 1.5.2021 alkaen. Hintoihin sisältyy alv. 10 %.

Poikkeustilan aikana maksutapana vain korttimaksut.

Kirjaston aukioloajat nähtävissä kirjaston sivuilta, siirry sivulle tästä.

 • Avaimen panttimaksu 17 € (alv. 0 %) peritään erikseen.
 • Erityishinnan saaminen edellyttää voimassa olevan, alennukseen oikeuttavan kortin     esittämistä (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, rauhanturvaajat).
Maksuperuste Normaalihinta Erityishinta
Kertamaksu Turenki: kirjaston aukioloaikoina 8 € 6 €
1 kk 30 € 20 €
3 kk 60 € 50 €
6 kk 100 € 90 €
12 kk 180 € 170 €

 

Yhdistelmäkortin hinnat

Yhdistelmäkortilla voi treenata sekä Turengin että Delfort Areenan kuntosalilla.

Yhdistelmäkortti Normaalihinta Erityishinta
1 kk 40 € 30 €
3 kk 70 € 60 €
6 kk 110 € 100 €
12 kk 190 € 180 €

 

Ohjeita asiakkaalle

 1. Kuntosalikortti on henkilökohtainen. Muiden päästäminen liikuntatiloihin on kielletty.
 2. Kuntosalikortista maksetun pantin (17 €) saa takaisin, kun asiakas palauttaa ehjän kortin kuuden kuukauden sisällä käyttöoikeuden päättymistä. Tämän jälkeen asiakas poistetaan rekisteristä. Panttimaksua ei makseta takaisin kadonneesta, rikkoutuneesta tai määräajan jälkeen palautetusta kortista. Uudesta kortista peritään aina uusi panttimaksu.
 3. Asiakas voi ostaa kortille uuden käyttöajan, jolloin panttimaksua ei tässä yhteydessä käsitellä. Uuden jakson päätyttyä on taas mahdollisuus pantin takaisin saamiseen kuuden kuukauden sisällä. Kortille voi myös edelleen ostaa lisää käyttöaikaa.
 4. Jos kortti joudutaan väärinkäytösten takia sulkemaan, ei käyttämätöntä aikaa makseta asiakkaalle takaisin.
 5. Liikuntasetelit hyväksytään maksuvälineenä voimassaolevien sopimusten mukaisesti.
 6. Alle 16 –vuotiaalla kortin ostajalla pitää olla huoltajan kirjallinen lupa, josta käy ilmi, että nuori saa harjoitella kuntosalilla (nuoren nimi, suostumus, huoltajan allekirjoitus ja pvämäärä). Yleisen turvallisuuden vuoksi lasten oleskelu kuntosalilla esim. vanhemman harjoitellessa on kielletty. Suostumus esitetään kortin oston yhteydessä tai ilmoitetaan etukäteen liikuntapäällikölle.
 7. Kuntosali on auki päivittäin klo 05.00-22.00. Rakennuksesta pitää poistua klo 22.15 mennessä. Jos asiakas omalla toiminnallaan aiheuttaa hälytyksen, laskutetaan tästä syntyneet kustannukset hälytyksen aiheuttaneelta asiakkaalta. Hälytys aiheutuu mm. liian myöhäisestä poistumisesta.
 8. Kulku kuntosalille ja sieltä pois tapahtuu Turengin liikuntahallin kuntosalilla Haltiantien puoleisesta päätyovesta. Kuntosalikortilla ei ole kulkuoikeutta kirjaston puoleisista ovista niiden ollessa lukittuina.
 9. Kuntosalilla harjoitellessasi huomioi myös muut kuntoilijat ja anna harjoittelurauha. Liian äänekäs käyttäytyminen, musiikin soittaminen kovalla ja toisen kuntoilijan harjoitteluun puuttuminen eivät kuulu hyvän käytöksen etikettiin. Muista myös laittaa välineet paikoilleen. Häiriökäyttäytyminen voi johtaa henkilökohtaiseen kuntosalin käyttökieltoon määräajaksi tai kokonaan.
 10. Tiedot viallisista tai huoltoa kaipaavista laitteista voi ilmoittaa liikuntapäällikölle.
 11. Huumaavien tai päihdyttävien aineiden käyttö/hallussapito kunnan liikuntatiloissa on kielletty. Ohjeen vastainen toiminta johtaa kuntosalikortin menettämiseen kokonaan tai määräajaksi.