Yritystontit

Janakkala sijaitsee Suomen kasvukäytävän keskipisteessä, logistisessa napakympissä, josta on helppo tavoittaa koko Etelä-Suomi. Kasvukäytävä on koko maan suurin yhtenäinen työssäkäynti- ja talousalue, jolla asuu 41,5 % suomalaisista ja sijaitsee 43,9% koko Suomen yrityskannasta.

Janakkalassa toimii jo noin 950 yritystä, isoista tehtaista verkostoituneisiin yksinyrittäjiin. Janakkalan teollinen perinne on omaa luokkaansa, Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva paperitehdas perustettiin Tervakoskelle 1818 ja sitä seurasivat myöhemmin Turengin maankuulut sokeri- ja jäätelötehtaat.

Sekä Tervakoskella että Turengissa on tarjolla rakentamisvalmiita yritystontteja. Rakentaminen on Janakkalassa sujuvaa, tällä hetkellä ennätyksemme rakennusluvan hyväksymisessä on 31 minuuttia.

Industrial park MORE / Rastikangas

Moren logo

Janakkalan ja Hämeenlinnan rajalle on syntymässä Etelä-Suomen suurin yritysalue MORE, kun jo olemassa olevat yritysalueet Hämeenlinnan Moreeni ja Janakkalan Rastikangas kasvavat yhteen. 650 hehtaarin alueella toimii jo nyt yli 60 yritystä tarjoten työpaikan 1400 henkilölle. Alueelle voi sijoittua vaikka heti.

Rastikangas sijaitsee muutaman minuutin päässä moottoritien liittymästä ja kulku on jo optimoitu isoillekin rekoille, joita alueella käy yötäpäivää. Alueen tukena on noin 5 kilometrin päässä Turengin taajama kaikkine palveluineen.

Rastikangas soveltuu hyvin tuotanto-, logistiikka- ja varastotoimintaan. Teollisuustonttien neliöhinta on 8,00–10,00 euroa sijainnista riippuen. Tonttikoot ovat räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan.

Tervakoski

Janakkalan eteläisen taajaman Tervakosken yritystontit sijaitsevat optimaalisesti moottoritien ja taajaman välissä. Kulkuyhteydet  ovat nopeat koko eteläiseen Suomeen eikä ruuhkat tai liikennevalot hidasta kulkua.

Ilmakuva Tervakoskelta.

Turenki

Ilmakuva entisestä sokeri- , nykyisestä potkuritehtaasta.

 

Tutustu Janakkalaan VirtuaaliJanakkalassa. Aloituslinkki vie Rastikankaalle.

Holstila Ismo

elinvoimapäällikkö
Yritystonttien myynti, yrittäjäystävällisten lupakäytäntöjen kehittäminen, kokonaisvaltainen elinvoiman edistäminen.
Puh. 03 680 1319
Puh. 050 5915865
Ismo Holstila
Markus Myhrberg