Keltaisen talon kahvila etsii uutta yrittäjää

Janakkalan Laurinmäen Keltaisesta talosta on viime vuosina tullut eläväinen, soiva ja maistuva kulttuurin ja kulinarismin helmi ainutlaatuisessa ympäristössä. Keltaisen talon kahvila etsii nyt uutta yrittäjää ja kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan 11.10.2017 mennessä. Tapaamme asiasta kiinnostuneet vapaamuotoisissa keskustelutilaisuuksissa Keltaisella talolla.

Keltaisen talon kahvila on maksimissaan n. 40 paikkainen (+terassi) ja toimii vanhassa, 1913 rakennetussa rukoushuoneessa. Keltainen talo on osa Janakkalan kunnan Laurinmäen luonto- ja kulttuurialuetta. Alueella on torpparimuseo, muinaismuistoja, upeat luontopolkuverkostot sekä keskiaikainen Pyhän Laurin kirkko aivan vieressä. Kesäisin Keltaisella talolla on järjestetty konserttisarjaa, runo- ja kirjoittajailtoja, kursseja ja muita tapahtumia. Torpparimuseo on avoinna kesä-elokuussa. Kahvilan tulisi olla avoinna vähintään museon aukioloaikoina ke-su klo 11-17 ja tapahtumien aikana, mutta toki saa olla muulloinkin! Talvikaudella Laurinmäellä järjestetään muutamia tapahtumia, kuten suosittu Joulunavaus ja noin kuukausittain järjestettävät pelimannijamit.

Yrittäjän ei tarvitse maksaa tilasta vuokraa, mutta hänelle on tiettyjä velvoitteita. Kahvilayrittäjä hoitaa torpparimuseon lipunmyynnin ja tilitykset, toimii museoavustajien tukihenkilönä sekä huolehtii rakennuksen ja pihan siivouksesta. Tapahtumissa, kuten konserteissa kahvilayrittäjän tulee sitoutua avaamaan kahvila ja järjestää tilat kuhunkin tilaisuuteen sopivaksi.

Toivomme tulevalta yrittäjältä kiinnostusta, mahdollisesti kokemusta luonto- kulttuuri- ja/tai museohenkisestä työstä/yrittämisestä. Uudet ideat ja kulttuurikahvilan kehittäminen yhteistyössä on tervetullutta, kunhan tapahtumat, toiminta, mahdolliset myyntituotteet ja esimerkiksi sisustus sopivat alueen ja talon henkeen historiaan ja luonteeseen.

Kiinnostuneita pyydetään lähettämään vapamuotoinen hakemus, joka kertoo yrittäjän ideoista ja yhteistyömahdollisuuksista (esim. esiintyjien hankinta, tilauskahvitukset yksityistilaisuuksiin jne.) 11.10.2017 mennessä sähköpostitse tai postitse.

Hakemukset ja tiedustelut:

Anna-Milla Vainio

Kulttuurisihteeri

Janakkalan kunta

Juttilantie 1, 14200 Turenki

anna-milla.vainio@janakkala.fi

(03) 680 1280

Lisätietoja mm.

https://www.janakkala.fi/laurinmaki/

https://www.facebook.com/laurinmakitorpparimuseo/

https://www.facebook.com/kahvilalaurinmaki/