Kenelle?

Janakkalan nuorten työpaja on tarkoitettu enintään 29-vuotiaille janakkalalaisille nuorille. Jos olet koulutuksen tai työelämän ulkopuolella, voi työpajatoiminta olla sinun juttusi. Sinun ei tarvitse tietää varmasti mitä haluat tehdä — nuorten työpajalla voit kokeilla useita eri aloja.

Missä?

Janakkalan nuorten työpaja käyttää tukikohtanaan Tervakosken Seuratalolla sijaitsevaa elokuvateatteri Kino Tervakoskea, jossa on myös nuorten työpajaohjaajan toimisto. Käyntiosoite on Seuranaukio 3, 12400 Tervakoski.

Mitä?

Nuorten työpajalla edistetään nuoren työllisyyttä ja koulutukseen pääsyä. Pajajakso voi sisältää monipuolista työtä elokuvateatterilla, työelämään tutustumista ulkopuolisissa työpaikoissa sekä koulutuksia. Jakson aikana annetaan yksilöohjausta muun muassa ammatinvalintaan liittyvissä asioissa.

Toiminta pajalla on käytännönläheistä ja ottaa huomioon jokaisen yksilölliset tavoitteet sekä osaamisen. Pajalla nuori oppii hyödyntämään vahvuuksiaan. Pajatoiminnan kautta on helpompi lähteä kokeilemaan siipiään koulussa tai työelämässä.

Pajajakson alussa tehdään yhdessä työpajaohjaajan kanssa pajasuunnitelma, johon kirjataan nuoren henkilökohtaiset tavoitteet. Tavoitteena voi olla esimerkiksi arjen taitojen opettelua, ohjausta koulutukseen hakeutumiseksi, eri ammatteihin ja harrastuksiin tutustumista tai työnhakua. Tavoite on, että jakson aikana löydetään jatkopolku opiskelemaan, työelämään tai muuhun elämäntilanteeseen sopivaan toimintaan. Työpajajakso kerryttää myös työkokemusta, joka huomioidaan esimerkiksi koulutukseen hakeutuessa.

Miten?

Jos haluat lisätietoa, ota yhteyttä nuorten työpajan työntekijöihin

Ota yhteyttä

Punkari Satu

erityisnuorisonohjaaja
Nuorisopalvelut

Erityisnuorisotyö, etsivä nuorisotyö ja valpas-yhteyshenkilö.

www.janakkala.fi/palvelut/nuoriso/

Juttilantie 1, 14200 Tervakoski, Turenki

Ahonen Anni

nuorten työpajaohjaaja
Nuorisopalvelut
Seuranaukio 3, 12400 Tervakoski

Laine Sanna

nuorisotoimenjohtaja
Nuorisopalvelut
Juttilantie 1, 14200 Turenki