Mopoja rivissä ilta-auringossa.

Etsivä nuorisotyö on nuoren tarpeista lähtevää sosiaalista ja kohdennettua nuorisotyötä. Janakkalassa etsivän nuorisotyön kohderyhmänä ovat 15- 29-vuotiaat nuoret, jotka ovat palveluiden ulkopuolella tai vaarassa pudota palveluiden piiristä.

Yhteydessä etsivään voi olla esimerkiksi, jos jää ilman opiskelupaikkaa tai jos joku asia askarruttaa koulunkäynnissä. Jos tulevaisuuden suunnittelun kanssa apu olisi tarpeen, suunnitelmissa saattaa olla itsenäistyminen ja oma asunto, mutta ei tietoa mitä tehdä. Tai olisiko siitä apua, jos joku lähtisi mukaan virastoon ja auttaisi virallisten papereiden kanssa.

Ei ole väärän kokoista tai väärän näköistä asiaa ottaa yhteyttä, yhdessä pohtiminen voi tuoda ratkaisuja ja mahdollisuuksia!

Erityisnuorisotyö on kohdennettua nuorisotyötä, jonka tarkoituksena on olla tukemassa yksittäisiä nuoria ja pienryhmiä. Työn tavoitteena voi olla vaikkapa elämänhallinnan tukeminen, ihmissuhteiden vahvistaminen, omien vahvuuksien löytäminen tai päihteidenkäytön vähentäminen.

Erityisnuorisonohjaaja toimii rinnalla kulkijana yksittäisille nuorille, joilla on omassa elämässään haasteita yhdellä tai useammalla alueella. Lisäksi erityisnuorisotyössä toteutetaan tarvittaessa moniammatillisesti erilaisia pienryhmiä.

Ohjaaja voi järjestää kahdenkeskeisiä tapaamisia nuoren kanssa, joissa muun muassa keskustellaan nuoren tilanteesta, tehdään erilaisia tilannetta selkeyttäviä tehtäviä ja pyritään löytämään yhdessä ratkaisuja tilanteen paranemiseksi.

Ota yhteyttä

Punkari Satu

erityisnuorisonohjaaja
Nuorisopalvelut

Erityisnuorisotyö, etsivä nuorisotyö ja valpas-yhteyshenkilö.

www.janakkala.fi/palvelut/nuoriso/

Juttilantie 1, 14200 Tervakoski, Turenki