Löyttymäki

Löyttymäentie eroaa Mallinkaisten tiestä Jokimaan risteyksessä. Löyttymäki alkaa entisen meijerin paikkeilta, joskin Jokimaa on postiosoitteena Isoniityn tiehaaraan asti. Tie kulkee kylän läpi Saloksille päin Koivukehän tiehaaraan, jossa sijaitseva Löyttyniemen kotimuseo on yksi tärkeimpiä nähtävyyksiä monine hirsirakennuksineen ja  talonpoikaisten työvälineiden kokoelmineen. Kylän keskustassa on kaunis, luontoarvoiltaan tärkeä Mallasoja. Sen rannoilla voi vaikkapa pelata golfia Peltola Golfin 9-reikäisellä kentällä.

Vakituisista asukkaista moni käy työssä lähikaupungeissa tai pääkaupunkiseudulla, mihin yhteydet ovat hyvät. Maatalous, vilja- ja maitotilat sekä luomutuotanto ovat keskeiset elinkeinot. Paikallisia yrittäjiä löytyy mm. metsätalous-, rakennus- ja matkailualalta.

Mallinkaistenjärven itäranta on koskematonta, paljolti luonnonvaraista, maakunnallisesti tärkeää virkistysaluevyöhykettä. Merkittävimmät kohteet, kuten saarnilehto Saparon rannassa, ovat suojeltuja luontoarvojen takia.

Kunnan omistamilla rannoilla on kolme virkistyskäyttöön tarkoitettua laavua ja merkitty luontopolku.

Löyttymäellä voi retkeillä myös etsimällä kultuurirasteja.