Krookukset lumisateessa Turengin Pyhämäessä.

Janakkalan jokakeväinen KuiSiistii! -kampanja tarkentaa katseen elinympäristöömme.
Anna hetki aikaa, saat hyvän mielen ja talkooevästä!

KuiSiistii! siivoustalkoot 3.-4.5.2023

Turenki siivotaan kesäkuntoon 3.5. klo 17-19. Roskapussien jako ja makkaragrilli kuumana kävelykadulla Lähetyskahvila Toivon edessä. Lähetyskahvilassa on tarjolla talkoolaisille kahvia, mehua ja pullaa. Vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen. Lisäksi Lähetyskahvilassa on talkoolaisilla mahdollisuus käydä vessassa, täyttää vesipulloja ja istahtaa hetkeksi siivouksen lomassa.

Tervakoski siivotaan kesäkuntoon 4.5. klo 17-19. Roskapussien jako ja makkaragrilli kuumana K-marketin kulmalla. Lisäksi seurakuntakeskuksessa on tarjolla talkoolaisille kahvia, mehua ja pullaa. Vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen. Seurakuntakeskuksessa on talkoolaisilla myös mahdollisuus käydä vessassa, täyttää vesipulloja ja istahtaa hetkeksi siivouksen lomassa.

Liinalammin talkoot la 6.5. klo 10-12

Siirtolava ”Kino-Riitan” parkkipaikalla. Siirtolavalle voidaan kerätä eloperäinen jäte kuten risut, lehdet, kuivat oksat ja haravointijäte. Muovit ja muut roskat kerätään jätesäkkeihin. Tilaisuuden jälkeen mehu- ja makkaratarjoilu. Kokoontuminen urheilukentän pysäköintipaikalla lauantaina klo 10:00. Sopiva varustus on iloinen kevätmieli sekä harava ja suojakäsineet tai käsineet ja puutarhakärryt.

Talkoot järjestää Pro-Turenki

Järjestätkö omat siivoustalkoot?

Kunta tarjoaa jätesäkit sekä hanskat ja käy noutamassa täyteen kerätyt säkit sovitusta paikasta.
Yhdistykset voivat laskuttaa talkoomakkarat ja juomat kunnalta kuitin kera. Jätesäkkejä voi noutaa kunnantalolta palvelutoimistolta ja kerro osoitteeseen lyyli@janakkala.fi, koska ja mistä kerätyt jätesäkit voi noutaa.

Lisäksi uutuutena kirjastot lainaavat kirjastokortilla roskapihtejä! Pääkirjastolla on kahdet roskapihdit ja viikosta 17 alkaen myös Tervakoskelle saadaan alkuun yhdet pihdit ja toiset tulevat vähän myöhemmin.

Miljoona roskapussia kampanja

Tänä keväänä koko Suomi kerää yhdessä miljoona roskapussia!

Janakkalan Kunta on tänä vuonna mukana Ylen #miljoonaroskapussia – kampanjassa ja kutsuu myös sinut mukaan osallistumaan!

Osallistuminen on helppoa ja näin se tapahtuu:

  1. Tarvitset mukaasi hanskat, tyhjän roskapussin ja tarvittaessa roskapihdit.
  2. Lähde ulos yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstäsi ja vie ne sitten omaan tai yleiseen sekajäteastiaan.
  4. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia löytyvään laskuriin. Ja muistathan merkitä paikaksi Janakkalan!
  5. Haasta mukaan ystäväsi, sukulaisesi tai vaikka työkaverisi!

Lisää aiheesta: yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Miljoona roskapussi kampanjan logo.