Janakkala-albumin kansikuva, jossa kolme fasaania tepastelee nurmikolla.

Janakkala-albumi

Kuntalaisten kuvista koostettu kuntaesite Janakkalasta. Tutustu Albumin pdf-versioon.

 

Luontoesitteen kansikuva, jossa avautuu syksyinen maisema Hakoisten linnavuorelta.

Luontokohde-esite

Janakkalan luontokohteista tehty 60-sivuinen esite.  Tutustu myös luontokohteista tehtyyn nettisivustoon www.janakkala.fi/luontoon.

Janakkalan kyläesitteen kansikuva, jossa Laurinmäen punainen mamselli tuulimylly keväisen sinistä taivasta vasten.

Janakkalan kylät -esite

Janakkalassa on lukuisia viehättäviä kyliä elää tai pistäytyä. Niistä löytyy upeita luontokohteita, persoonallisia palveluita ja käyntikohteita sekä kodikkaita taloja vuokrattavaksi juhliin.

Esitteeseen on koottu tietoja ennen kaikkea niistä kylistä, joissa toimii kyläyhdistys. Esite keskittyy elämään Janakkalan maaseudulla. Isot taajamat Tervakoski ja Turenki on tällä kertaa jätetty pois, mutta niissäkin toimii taajamia elävöittävät asukasyhdistykset. Esitteen painos on loppu.

Tutustu sähköiseen esitteeseen

Paperiruukki-esitteen kansi, jossa vanha mustavalkoinen ilmakuva Tervakoskelta.

Tervakoski-Paperiruukki

Tervakosken taajama on aina hengittänyt samassa tahdissa Tervajoen kosken partaalle vuonna 1818 perustetun paperitehtaan kanssa. Tervakoski Oy on jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen, yli 200 vuotta yhtäjaksoisesti toiminut yritys. Se on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva paperitehdas ja taajama sen ympärillä harvinainen, nykypäivää elävä paperiruukkialue.

Tervakosken ja paperitehtaan historiasta kertova esite. Esittteessä on kartta johon edelleen löydettävissä olevat kohteet on merkitty.

Tutustu sähköiseen esitteeseen.

Laurinmäen esitteen kansi, jossa punainen tuulimylly ja toisessa kuvassa nainen katsoo maisemia Hakoisten linnavuoren päältä.

Laurinmäki-esite

Laurinmäeltä löydät oikean aarreaitan tulvillaan käsin kosketeltavaa menneisyyttä, hämäläisen luonnon parhaita paloja ja herkullisimpia kulttuuritapahtumia.

Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueesta kertova esite, jossa esitelty Torpparimuseo, Muistojen luontopolku, Pyhän Laurin kirkko, Hakoisten linnavuori sekä Keltainen talo.

Koti Janakkalassa esitteen kansi, jossa pääkuvassa perhe istuu sohvalla.

Koti Janakkalassa

Koti Janakkalassa -lehden sivuilla pääset kurkistamaan neljään hurmaavaan janakkalalaiseen kotiin ja yhteen pihaan. Pääset lukemaan, niin talovanhuksen remontoinnista kuin itse suunnitellun hirsitalon rakentamisesta, elämästä Hiidenjoen rannalla ja puutarhatöistä. Vuodelta 2021.

Tutustu sähköiseen esitteeseen.

Tervetuloa Janakkalaan -esitteen kansilehti.

Tervetuloa Janakkalaan -matkailuesite 2023

Visiitin väärttejä paikkoja ja tapahtumia, retkivinkkejä ja kartta.

Tilaa esitteitä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.