Janakkalan piirretty kuntamaskotti, The Ilves, seisoo lapio kädessä omakotitaloalueen tontin laidalla.

Janakkalan rakennusvalvonta palvelee, kun ryhdyt rakentamaan tai teet rakennukseesi tarkastusta vaativia muutostöitä. Jos olet epävarma tarvitsetko lupaa aikomaasi toimenpiteeseen tai sinulla on muutenkin rakentamisesta kysyttävää, ota yhteyttä rakennustarkastajiin.

Sähköinen lupa-asiointipalvelu

Janakkalan sähköinen rakennuslupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta. Rakentaja ja muut rakennushankkeeseen liittyvät toimijat saavat palvelussa suunnittelun lähtötietoja, voivat lähettää lupahakemuksen tai ilmoituksen sekä kommunikoida toimijoiden kanssa rakennushankkeen eri vaiheissa.

Palvelussa voit:

  • hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin, mm. rakennuslupaa, toimenpidelupaa, purkulupaa, maisematyölupaa ja jatkoaikaa rakentamiselle
  • seurata lupahakemuksesi käsittelytilannetta sekä lisätä hakemukseen mm. liitteitä
  • tarkastella aiemmin sähköisesti luomiasi lupahakemuksia

Lupahakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Se tehdään käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä löydät alempaa kohdasta ohjeet.

Yleensä hakemuksen täyttää asiakkaan valtuuttama pääsuunnittelija. Rakennushankkeeseen ryhtyvillä ja erityissuunnittelijoilla on oikeus päästä seuraamaan hakemuksen käsittelyä ja täydentämään sitä.

Paperiset lomakkeet

Lupahakemus tulee ensisijaisesti toimittaa Janakkalan kunnan käytössä olevassa sähköisessä järjestelmässä (asiakirjat pdf-muodossa). Jos lupahakemus toimitetaan paperisena, niin kunta veloittaa asiakirjojen muuttamisesta sähköiseen muotoon 100 € ja todelliset skannauskulut.

Alla olevasta luettelosta löytyy useita tarpeellisia rakennuslupaan ja rakentamiseen liittyviä lomakkeita. Osa näistä on valtakunnallisesti käytössä olevia, joten linkki ohjaa suomi.fi sivustolle.

Lomakkeet

Ohjeet

Sähköinen lupa-asiointipalvelu

Hynönen Maarit

rakennustarkastaja
Rakennusvalvonta

Rakennusluvat, maisematyöluvat ja rakennusvalvonnan johto.
Paikalla ti, ke ja to. Ma ja pe poissa.

 

 

Juttilantie 1, 14200 Turenki

Salminen Juha

II rakennustarkastaja
Rakennusvalvonta

Katselmukset

Lomalla 22.-31.5.2024 Töissä jälleen 3.6.2024

Juttilantie 1, 14200 Janakkala, Turenki