Turengin koulu- ja monitoimikeskuksen 1.vaiheen rakensi YIT Suomi Oy, joka jätti rakennusurakasta kokonaisedullisimman tarjouksen. Kunnan ja KVR-urakoitsija YIT Suomi Oy:n välinen urakkasopimus allekirjoitettiin 11.6.2021. Rakennus on nimetty Turengin koulukeskus Välkyksi.

Rakennuksessa on valoisaa isojen ikkunapintojen, hyvän valaistuksen ja vaaleiden pintojen takia. Värit ovat murrettuja vaaleita sävyjä ja ne on sijoitettu rakennusten siipiosien mukaan. Lattiana vaalea polyuretaanipinnoite, osassa tiloja ääntä vaimentavaa tekstiilimattoa. Aulatilan lattia on hiottua betonia, joka kestää kulutusta. Kattopintana valkoinen alakatto, joka on pääosin akustolevyä. 

Aula on korkea ja ilmava koulun keskustila, jossa on suuret ja keskeiset tammipintaiset auditorioportaat. Portailla voi seurata näyttämön toimintaa tai käyttää niitä muuhun toimintaan. Aulasta pääsee alakerran opetustiloihin ja portaita myöten kerrosten kaikkiin oppisoluihin. Aulatilan yhteydessä on myös koulun ruokasali. Ruoka noudetaan viereiseltä linjastoalueelta, jonka takana on rakennuksen keittiö.

>> Katso video koulun rakentumisesta

Turengin koulu- ja monitoimikeskus, toimintojen sijainnit ja sisäänkäynnit
Turengin koulu- ja monitoimikeskus, toimintojen sijainnit ja sisäänkäynnit

Viikkotiedotteissa työmaa on kertonut työtilanteista ja mahdollisista poikkeuksellisista työmaatapahtumista. Viikkotiedotteita ei enää julkaista.

vihrean rahoituksen tunnus.
Hankkeelle on myönnetty Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta. Vihreää rahoitusta voidaan myöntää investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Hankkeiden soveltuvuuden vihreän rahoituksen viitekehyksen ehtoihin arvioi puolueeton ympäristöasiantuntijoista koostuva arviointiryhmä.

Turunen Harri

Rakennuttaja
Tilapalvelu

Uudisrakentaminen ja peruskorjaus.
Koulu- ja monitoimikeskushankkeen vetovastuu.

Taimistotie 4, 14200 Turenki