Erityisruokavalion tulee perustua sairauden hoitoon tai terveydellisiin syihin. Kansallisen allergiaohjelman mukaisesti, lievää allergista oireilua ei tule enää hoitaa oireita aiheuttavaa ruoka-ainetta välttämällä, vaan altistamalla ja vähitellen siedättämällä. Lievää allergista oireilua aiheuttavista ruoka-aineista ei näin ollen laadita ilmoitusta ruokapalveluille.

Ruokavaliosta on perusteltua jättää pois ne välttämättömät ruoka-aineet, joiden on kokeiluun perustuen todettu aiheuttavan merkittävää haittaa tai hengenvaarallisia oireita. Tällöin huoltaja tekee ilmoituksen erityisruokavaliosta Wilmaan.

Erityisruokavaliosta voi ilmoittaa Wilman kautta 31.07.2024 mennessä. Mikäli ruokavalioon tulee lukuvuoden aikana muutoksia, huoltaja täyttää uuden erityisruokavalioilmoituksen. Uusien ruoka-aineiden kokeilu tehdään kotona. Kun ruoka-aine ei enää aiheuta oireita, tulee huoltajan mahdollisimman pian ilmoittaa allergiaruokavalion purkamisesta Tuuvingin keskuskeittiölle puh. 050 473 8588 tai sähköpostilla tuuvinginkeskuskeittio@compass-group.fi