Kunta myöntää sijoitus- ja kaivulupia kaapeleiden ja muiden johtojen ja laitteiden sijoittamiseen omistamilleen alueille. Edellä mainituista luvista päättää asemakaava-alueella kiinteistöinsinööri ja asemakaava-alueen ulkopuolella tekninen lautakunta. Uusi Taksa, sijoitus-ja katuluvat, ja muut alueen käyttömaksut 2022 on tullut voimaan 1.5.2022.

Lupien käsittelyajat:
Sijoituslupahakemus tulee tehdä riittävän ajoissa, vähintään 3 viikkoa ennen töiden aloittamista. Sijoitusluvan käsittelyaika hakemuksen saapumisesta on 2–8 viikkoa, riippuen samanaikaisesti käsiteltävien muiden lupien määrästä sekä hankkeen laajuudesta. Katu-ja kaivulupaa haettaessa käsittelyaika on n. 2 viikkoa. Töitä ei saa aloittaa ennen hyväksyttyä lupapäätöstä ja / tai lupapäätöksessä esitettyjen ehtojen vastaisesti.

Luvan tarpeen ollessa haja-asutusalueella, päättää luvasta tekninen lautakunta, jolloin luvan käsittely vie normaalia kauemmin. Loma-aikana lupien käsittelyssä voi olla poikkeuksia. Pyrimme kuitenkin pitämään käsittelyajat normaalien rajoissa, jotta tarvittavat työt etenisivät suunnitellusti.

Tiedustelut tulee osoittaa kiinteistöinsinöörille. Lupaa haetaan 1.1.2023 alkaen sähköisen lupa-asioinnin kautta. Kts. ohje tästä. Siirry sähköiseen asiointipalveluun osoitteessa: https://erakennuslupa.janakkala.fi/

Kalela Marko

Maanrakennuspäällikkö
Aluepalvelu, Liikenne ja kadut

Infran rakennuttaminen ja suunnittelun ohjaus.

Erikoiskuljetukset, liikennemerkit ja liikenteenohjaus

Taimistotie 4, 14200 Turenki

Lindholm Marko

rakennuttaja-valvoja
Aluepalvelu, Liikenne ja kadut

Tervakosken ja Turengin alueurakat ja kiinteistöjen piha-alueet.

Taimistotie 4 , 14200 Turenki