Kunta myöntää sijoitus- ja kaivulupia kaapeleiden ja muiden johtojen ja laitteiden sijoittamiseen omistamilleen alueille. Edellä mainituista luvista päättää asemakaava-alueella kiinteistöinsinööri ja asemakaava-alueen ulkopuolella tekninen lautakunta.

Taksa, katu-ja sijoitusluvat sekä yleisten alueiden luvat 1.11.2023 alkaen

Tiedustelut tulee osoittaa kiinteistöinsinöörille. Lupaa haetaan 1.1.2023 alkaen sähköisen lupa-asioinnin kautta. Kts. ohje tästä. Siirry sähköiseen asiointipalveluun osoitteessa: https://erakennuslupa.janakkala.fi/

Lupien käsittelyajat:
Sijoituslupahakemus tulee tehdä riittävän ajoissa, vähintään 3 viikkoa ennen töiden aloittamista. Sijoitusluvan käsittelyaika hakemuksen saapumisesta on 2–8 viikkoa, riippuen samanaikaisesti käsiteltävien muiden lupien määrästä sekä hankkeen laajuudesta. Katu-ja kaivulupaa haettaessa käsittelyaika on n. 2 viikkoa. Töitä ei saa aloittaa ennen hyväksyttyä lupapäätöstä ja / tai lupapäätöksessä esitettyjen ehtojen vastaisesti.

Luvan tarpeen ollessa haja-asutusalueella, päättää luvasta tekninen lautakunta, jolloin luvan käsittely vie normaalia kauemmin. Loma-aikana lupien käsittelyssä voi olla poikkeuksia. Pyrimme kuitenkin pitämään käsittelyajat normaalien rajoissa, jotta tarvittavat työt etenisivät suunnitellusti.

Kalela Marko

Maanrakennuspäällikkö
Aluepalvelu, Liikenne ja kadut

Infran rakennuttaminen ja suunnittelun ohjaus.

Erikoiskuljetukset, liikennemerkit ja liikenteenohjaus

Taimistotie 4, 14200 Turenki

Lindholm Marko

rakennuttaja-valvoja
Aluepalvelu, Liikenne ja kadut

Tervakosken ja Turengin alueurakat ja kiinteistöjen piha-alueet.

Taimistotie 4 , 14200 Turenki