Janakkalan tapahtumakarttaa tähdittävät paikkansa vakiinnuttaneet musiikkitapahtumat Janakkalan Barokki ja Janakkalan Musiikkipäivät, liikunnalliset KiipFitTrailRun sekä Laurin Latu. Jokainen vuosi tuo tullessaan muut persoonalliset tapahtumat.

Kesän 2022 tapahtumat

Täältä löydät koottuna isoimpia kesän tapahtumia. Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenteristamme.

 

Laurinmäen tapahtumat

Laurinmäen museoalueella tapahtuu ympäri vuoden.
Konsertteja, teatteria, lastentapahtumia, luontotapahtumia, kursseja ja tietenkin perinteinen iso marraskuinen joulunavaus.
Tapahtumakalenteri löytyy Laurinmäen nettisivuilta.

Hakoistentie 371

14240 Janakkala

anna-milla.vainio@janakkala.fi Kohteen kotisivut

KiipFIT Trail Run

Alkusyksyyn sijoittuvassa tapahtumassa on tarjolla KiipFIT Trail Run, joka on pituudeltaan 20,3 km sekä maastokymppi (10,6 km). Reitit kulkevat pitkin Kiipulan ja Konttilan metsiä ja harjuja vaihtelevassa ja haastavassakin maastossa. Tapahtumapaikkana on Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus. Tapahtuma kokoaa vuosittain satoja polkujuoksun ystäviä eri puolilta Suomea nauttimaan kauniista maisemasta ja juoksemisen ilosta. Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Janakkalan Jana ry Yleisurheilu.

Yhteyshenkilö: Pirjo Rättyä

Janakkalan Barokki

Vanhan musiikin festivaali Janakkalan Barokki soi kesäisin juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Musiikkifestivaalin keskiössä on Pyhän Laurin kirkon urut, mutta konsertteja järjestetään myös muualla. Lasten Barokki tarjoilee vanhan musiikin helmiä lapsille sopivaan tyyliin. Janakkalan Barokki on Helsingin Barokkiorkesterin, Janakkalan kunnan ja seurakunnan yhteinen kesätapahtuma.

Janakkalan Musiikkipäivät

Pitkän linjan musiikkitapahtuma soi vuosittain Janakkalassa maaliskuussa.
Konserttisarja tarjoailee niin intiimejä klassisen musiikin konsertteja, lasten konsertteja kuin populaarimusiikin kirkkaimpia tähtiä.
Ohjelmisto löytyy musiikkipäivien omilta sivuilta.