Raimansuo

Sälilammentie, Turenki

Raimansuo on Suurisuon ohella toinen Janakkalassa oleva luonnontilainen ja rauhoitettu suokokonaisuus. Myös Raimansuo kuuluu Natura-verkostoon. Suo jää Janakkalan ja Hämeenlinnan puolella olevien pitkittäisharjumaastojen väliin, ja sen vieressä on kauniit lammet Likolampi ja Sälilampi. Suon läpi kulkee polku ja pitkospuut, maasto on paikoitellen hyvin kosteaa. Pitempää reittiä kaipaava retkeilijä voi vaeltaa suolle Kalpalinnan-Annakkatornin harjumaaston kautta ja jatkaa suolta Hämeenlinnaan.

Raimansuolle on syksyllä 2018 rakennettu uudet pitkosopuut ja ojat ylittävät sillat.

Katso alueen kartta (pisteellä merkitty ehdotettu lähtöpaikka)

10 kommenttia aiheeseen “Raimansuo

  1. Hei, valitettavasti ei. Tai on vankilan alueella, Raimansuon ja Hämeenlinnan välisellä alueella, mutta se ei ole yleisessä käytössä.

  1. Hei, Metsähallitus on rakentamassa Raimansuolle uusia pitkoksia, sillat on jo uusittu ja pitkoksetkin tuotu paikoilleen suurimmalle osalla matkasta, mutta nyt meillä ei ole valitettavasti ihan uusinta tietoa siitä, onko ne jo kiinnitetty paikoilleen.
   EDIT: Uudet pitkospuut on tehty valmiiksi syyskuussa 2018.

 1. Kiva kävelyreitti, hyvät pikospuut ja paikoin vanhaa metsää. Sopii korona-aikaan, koska muita ei näkynyt.

 2. Hei, Mahtaako olla rakennettu laavua/nuotiopaikkaa reitin varteen kunnostuksen yhteydessä?

  1. Hei, valitettavasti Raimansuolla ei ole edelleenkään tulentekopaikkaa.

 3. Hei,
  Kävin eilen Etelä-Suomen retkeilyopasta varten kartoitusretkellä myös Raimansuolla. Hämeenlinnan suuntaan kulkiessa vastaan tulee Vanajan vankilan alue, jonne ei ole asiaa. Mitä kautta voi jatkaa kohti Hämeenlinnaa? Ensimmäisen kieltotaulun kohdalla valaistu reitti (latupohja?) kääntyy vasemmalle ja toiselta kieltotaululta kääntyy aurauskepein varustettu reitti Hiidenjoen suuhun. Siis minne?

  1. Hei, vankila on merkinnyt sallitun reitin aurauskepein, eli kieltotaulun kohdalta reitti jatkuu rannan puolta vankila-alueen läpi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.