Oppimateriaalit ja tietokone

Lukiossa opiskelutarvikkeet ja oppikirjat opiskelija hankkii itse. Kuvataiteen kursseille opiskelija hankkii itse materiaalit ja välineet tai maksaa materiaalimaksun yhteishankintana kursseille ostetuista materiaaleista ja välineistä.

 

Oppimateriaalit

Oppimateriaalilistoissa ilmoitetaan, mitä oppimateriaalia käytetään milläkin kurssilla.

Opintotukeen parannuksia 1.8.2019

Toisen asteen opintojen opintotukeen tulee parannuksia 1.8.2019. Uutta oppimateriaalilisää voi saada myös alle 17-vuotias opiskelija.

Opintotuki muuttuu elokuussa 2019 seuraavasti:

  • Opintotukeen tulee uusi opintorahan oppimateriaalilisä.
  • Vanhempien tulot eivät enää vaikuta itsenäisesti asuvien alle 18-vuotiaiden opintotukeen.
  • Lukio-opintojen opintotukiaika pitenee
  • Lue lisää Kelan sivulta

Tietokone

Janakkalan lukiossa opintonsa aloittavilla opiskelijoille edellytetään olevan käytössään kannettava tietokone. Alla olevasta tiedotteesta löydät tarkemmat tiedot kannettavaan tietokoneeseen liittyvistä laitteistovaatimuksista.

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä, kurssikirjoja ja muita sähköisiä materiaaleja. Lukiolaiset tekevät kurssikokeita ja ylioppilaskokeita sähköisesti. Opiskelijoilla on käytössä Google Driven ohjelmat (tekstinkäsittely, taulukko-ohjelma,sähköposti,…) ja Microsoft Office -paketti.
Opiskelijat voivat ladata ilmaisen LibreOffice-ohjelmiston koneelle. Tämä on ylioppilaskokeessa hyväksytty ohjelma.

 

TVT-käyttösäännöt

Säännöt sitovat ja velvoittavat jokaista lukion opiskelijaa. Säännöt koskevat kaikkien laitteiden, sovellusten, verkkojen ja palveluiden käyttöä. Säännöt koskevat myös yleisessä käytössä olevia työasemia ja kaikkia lukion verkkoihin liitettyjä laitteita.