Oppimateriaalit ja tietokone

Lukiossa opiskelutarvikkeet ja oppikirjat opiskelija hankkii itse. Kuvataiteen kursseille opiskelija hankkii itse materiaalit ja välineet tai maksaa materiaalimaksun yhteishankintana kursseille ostetuista materiaaleista ja välineistä.

Oppimateriaalit 2. ja 3. vuoden opiskelijoille

Oppimateriaalilistoissa ilmoitetaan, mitä oppimateriaalia käytetään milläkin kurssilla.

Tietokone

Ensimmäisen vuoden opiskelijat 

Oppivelvollisuuden laajentuessa opetuksen edellyttämät oppimateriaalit ja työvälineet ovat opiskelijalle jatkossa maksuttomia. Jokaiselle lukiolaiselle annetaan tietokone ja headseat -kuulokkeet.

Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat

Janakkalan lukiossa opiskelijoilla edellytetään olevan käytössään kannettava tietokone. Alla olevasta tiedotteesta löydät tarkemmat tiedot kannettavaan tietokoneeseen liittyvistä laitteistovaatimuksista.

Lukion oppitunneilla käytetään sähköisiä oppimisympäristöjä, kurssikirjoja ja muita sähköisiä materiaaleja. Lukiolaiset tekevät kurssikokeita ja ylioppilaskokeita sähköisesti. Opiskelijoilla on käytössä Google Suite for Education -ohjelmat (tekstinkäsittely, taulukko-ohjelma,sähköposti,…) ja Microsoft Office -paketti.
Opiskelijat voivat ladata ilmaisen LibreOffice-ohjelmiston koneelle. Tämä on ylioppilaskokeessa hyväksytty ohjelma.

TVT-käyttösäännöt

Säännöt sitovat ja velvoittavat jokaista lukion opiskelijaa. Säännöt koskevat kaikkien laitteiden, sovellusten, verkkojen ja palveluiden käyttöä. Säännöt koskevat myös yleisessä käytössä olevia työasemia ja kaikkia lukion verkkoihin liitettyjä laitteita.