Taaran markkinat 31.8.2019 klo 14-19

Markkinatori, nähtävää, kokeiltavaa ja eläviä kohtauksia historian havinasta! Taaran markkinat on historiaan ja kulttuuriperintöön johdattava tapahtuma ainutlaatuisella alueella, jossa kulttuurihistoriallisia kohteita löytyy aina rautakaudelta lähtien!

Linnaseudun Ajan patina -hankkeen työpajoissa on lapsille monenlaista puuhaa tällä kertaa pula-ajan hengessä. Janakkalan miekkamiehestä kertova nukketeatteri klo 14.30 ja 15.30 Vanajan sudet esittää taistelunäytöksiä klo 15 ja 16. Janakkalan Teatteriseurueen Jatsin junnut elävöittävät historiaa ja esittävät kohtauksia yleisön joukossa. Janon ja nälän sammuttavat Tarinmaan seudun kyläyhdistyksen koju museolla ja Kulttuurikahvila PSL Keltaisella talolla. Turengin ratsastuskoulun ponit kuljettavat pieniä ratsastajia 4€/kierros.

Ohjelma jatkuu klo 17 Keltaisella talolla luennoin:
Klo 17 Heli Lähteenmäki: Suomalainen kansantaikuus ja lääkintä – loitsut ja yrtit
Klo 17.30 Johanna Henttinen: Puutarhanhoitoa pula-ajalla
Tapahtuma huipentuu Greenrose Faire -kvartetin konserttiin klo 18.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Janakkalan kunta, Linnaseudun Ajan patina -hanke, Tarinmaan seudun kyläyhdistys ja Kulttuurikahvila PSL.

Mahdolliset kysymykset kulttuurituottajalle.

Mukana markkinatorilla ovat

Taivaannaula ry
Myynti- ja infopöytä

Mikko ja Päivi Rössi
Tuohi- ja kivityöt, teemme myös paikanpäällä tuohiesineitä

Ahonummen Kukka
Itse kasvattamia tuorekukkia (Wanhanajan..oppineiden kukkaa, asteria ruiskaunokkia , kehäkukkaa yms.) käsintehtyjä kynttilöitä, kudonnaisia ja kortteja. Pakattuja leivonnaisia.

Kirjailija Milja Ketomäki (Osuuskunta Elonjuuri)
Rautakaudelle sijoittuvia historiallisia romaneja, käsin sidottuja muistikirjoja, sulkakyniä ym.
Jalovilla
Kotimaista käsinvärjättyä villalankaa alkuperäisrotujemme villasta. Reaktiivivärejä käytän, mutta osa on luonnon omilla kasviväreillä värjättyjä.

Minna Vähäjärvi-palonen
Itsetekemiäni tuotteita. Tervatontut, maalauksin koristelemani puutuotteet mm.voiveitset, kapustat,lastat , korit ministä isoon.

Tmi Soile Numminen/Ompelimo Kierrätystarina
Kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita

Osuuskunta Villapakka
Englantilaiset villakankaat, Ajan korun /Design Vanhatalo -tinakorut Hattulasta. tarvikkeet ja kudonnaiset, pienet puutyötuotteet. Keskiajan ja muinaisaikojen hengessä. Lisätietoja villapakka.fi

Hakolan Marjatila
Oman tilan Luomujauhot, -hiutaleet ja -myslit, luomumarjat ja marjajalosteet, hunaja, mehiläisvahakynttilät, siirapit

Shahi
Nepalissa tehtyjä käsitöitä. Kaikki valmistetaan perinteisin metodein luonnonmateriaaleista. Jokainen tuote työllistää ja tuo toimeentulon kastittomille tai ihmiskaupan uhreille.

Torkeldesign
Puusepäntuotteet,  Myös päre- ja pajukorit, lapsille kattavasti puiset ritari/viikinki puuaseet. Viikinkiteltta. www.torkel.fi

Ritva Bomberg
Perinteiset räsymatot

Raija Sillanpää
Vanhoja Arabian keräily kahvikuppeja sekä omia tekemiä käsitöitä esim. sukkia, lapasia, virkattuaja liinoja sekä koruommel liinoja

Sirkka Liisa Knuuttila
Kotileivonnaisia, käsitöitä

Virpi Isakov
Teen sormuksia, ranne-ja kaulakoruja, riipuksia, korvakoruja ja ketjuja vanhoista hopealusikoista, -levystä ja -langasta.

Susahuu
Käsin huovutettuja tuotteita ja tauluja, käsin tehtyä saippuaa, mehiläisvahakynttilöitä. Huovutusta paikanpäällä myynnin ohessa.

From Janakkala with love
Janakkalalaisia tuotteita

Lintulan Hunaja
Omien mehiläistemme hunajaa, muita mehiläispesän tuotteita, mehiläisvahaa, mehiläisvahavoiteita ja -kynttilöitä, hunajasaippuaa jne.

Janakkala-seura
Myynti- ja infopöytä