Xiaoli

Olen Xiaoli Hu, 32 –vuotias kiinalainen. Asun Tervakoskella mieheni, appivanhempieni ja Liuliu-koirani ja kahden kissan, Kittyn ja Baobaon kanssa.

Xiaoli kotinsa pönttöuunin edessä värikkäässä silkkisessä kiinalaisasussa kissa sylissään.

Tapasin mieheni Rikun Kiinassa, missä hän oli töissä vuonna 2018. Kävin lomalla Suomessa 2019 ja ihastuin silloin Suomeen. Päätimme mennä naimisiin kun Riku palaa Kiinaan. Hänen vanhempansa löysivät Tervakoskelta myynnissä olevan talon – kotimme, ja ihastuin siihen jo kuvien perusteella.

Saavuin Suomeen mukanani 72 kahvimukia. Ne on kerätty ympäri maailmaa, osa on omilta matkoiltani ja osa on ystävieni tuomia.

Eniten rakastan Suomessa luontoa ja rauhallisuutta, se on ihmeellistä. Suomalaiset ovat olleet hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Nautin metsäkävelyistä eläinteni kanssa ja marjojen keräämisestä. Myös uiminen järvissä on mukavaa. Syksyllä tykkään kerätä sieniä, hämmästyttävää että ne on vapaasti kerättävissä! Olen myös alkanut opiskella, se on rentouttavaa ja ilmaista.

Mieheni vanhemmat ja veli ovat auttaneet minua kotiutumaan. Janakkala ja erityisesti Tervakoski on minulle kaikki kaikessa. Täällä on minun ensimmäinen oma kotini, perhe ja eläimet ympärilläni. Se mistä en pidä, on se etteivät ihmiset korjaa koiriensa jätöksiä. Se on sääli, sillä Janakkala on kaunis paikka.

Xiaoli esittelemässä vaatekaappinsa värikkäitä kiinalaisasuja.

Xiaoli värikkäässä silkkisessä kiinalaisasussa.

Muotokuvat on otettu Xiaolin kotona Tervakosken Tammirannassa.