Wisam

Olen Wisam Faisal, Irakista kotoisin oleva, 30-vuotias tervakoskelainen. Vaimoni on suomalainen, kotoisin Janakkalasta ja meillä on kaksi pientä lasta. Työskentelen maalausalan yrityksessä Sorcolor Oy:ssä yksikönpäällikkönä.

Wisam istumassa vanhantyylisellä sohvalla siniseksi tapetoidun seinän edessä Turengin wanhalla asemalla.

Lapsuudenperheessäni minulla on 8 veljeä ja 5 siskoa. Irakin sotaisa tilanne pakotti jättämään kotimaan. Päädyin Turkin, Saksan ja Ruotsin kautta turvapaikanhakijana Suomeen 2015.

Tuttuni kuvasi Suomea sanoilla metsää, lunta eikä ketään missään, ei kannata, mutta vastaanotto täällä oli sellainen, että heti ensimmäisenä päivänä halusin jäädä. Tulen maasta, missä koin suurta turvattomuutta eikä mikään toiminut. Olen suunnattoman kiitollinen Suomen tarjoamasta yhteiskunnallisesta systeemistä ja turvallisuudesta. Täällä ei tarvitse miettiä, pääseekö koulusta palaamaan hengissä kotiin. Puhun viittä kieltä ja olen nähnyt monta maata, Suomi on ainutlaatuinen. Tosin pimeät talvet ovat minulle edelleen vaikeita paikkoja.

Perheenisänä arvostan Janakkalan palveluja lapsiperheille, lapsista pidetään huolta. Janakkala merkitsee minulle myös juuria. En tiedä pääsevätkö lapseni koskaan käymään isänsä kotimaassa, mutta täällä he ovat äitinsä juurilla. Haluan tarjota heille pysyvyyttä, jota en ole itse päässyt kokemaan.

 Wisam istumassa pöydän ääressä siniseksi tapetoidun seinän edessä Turengin wanhalla asemalla.

Wisam istumassa pöydän ääressä käsivarteensa nojaten siniseksi tapetoidun seinän edessä Turengin wanhalla asemalla.

Muotokuvat on otettu Turengin Wanhalla Asemalla, jossa Wisam juhli aikanaan ystäviensä kanssa saatuaan Suomen kansalaisuuden.