Bruna

Nimeni on Bruna Di Pastena. Olen asunut Suomessa noin 13 vuotta, joista 9 Janakkalan Leppäkoskella. Muutin Leppäkoskelle, koska mieheni asui täällä. Perheeseeni kuuluvat aviomies Ukri, kolme lasta, kaksi koiraa ja kissa. Pidän lukemisesta, keskustelemisesta, elokuvien katsomisesta, matkustamisesta sekä omasta työstäni. Työskentelen Iittalan yhtenäiskoulussa luokanopettajana. Uskon olevani positiivinen ja puhelias ihminen. Rakastan perhettäni ja elän hyvää elämää maaseudulla.

Bruna Ida Aalberg-museossa kirjoituspöydän ääressä avoinna olevan vanhaan kirjaan nojaten.

Kun muutin Italiasta Suomeen, pidin siitä, että täällä kaikki on rauhallista ja toimii hyvin. Vaikka asuinkin ensin vilkkaassa pääkaupungissa, elämä sielläkään ei tuntunut ahdistavalta. Leppäkoskella rakastan kylän elämää sekä ihmisiä.

Janakkalaan oli helppoa muuttaa. Helsinkiin verrattuna paikka on pienempi, mutta toimivampi. Lapsilla on ollut mahtava perhepäivähoito sekä koulu Leppäkoskella. Viranomaiset vastaavat viesteihin nopeasti, terveyskeskukset toimivat hyvin jne. Leppäkoskella asuu muita ulkomaalaisia mikä on ollut kivaa minulle. Ihmiset ovat lämpimiä ja ystävällisiä. Teemme paljon yhdessä, Woiman talolla järjestetään jatkuvasti tapahtumia aikuisille sekä lapsille. Meillä on ihana joki ja uimaranta. Naapurit poikkeavat kahville milloin vaan ja lapset ovat paljon ulkona. Vain kauppa puuttuu, ostoksille pitää ajaa Tervakoskelle tai Ryttylään.

Janakkala on minun kotini.

Bruna nojailee punaiseksi maalatun Ida Aalberg -museon seinään talvisessa säässä ja katsoo kameraan.

Bruna nojailee punaiseksi maalatun Ida Aalberg -museon seinään talvisessa säässä katse suunnattuna kauemmaksi.

Muotokuvat on otettu Ida Aalberg -museolla Leppäkoskella.