hymyilevä keraamikko työpajassaan.

Yrittäjäksi Janakkalaan

Suomen kasvukäytävä on koko maan suurin yhtenäinen työssäkäynti- ja talousalue. Kasvukäytävällä asuu 41,5 % suomalaisista ja sillä sijaitsee 43,9% koko Suomen yrityskannasta.

Janakkala sijaitsee kasvukäytävän keskipisteessä, logistisessa napakympissä, josta on helppo tavoittaa koko Etelä-Suomi. Siksi myös Lidl rakensi aikanaan ensimmäisen suurvarastonsa Janakkalaan.

Sekä moottoritie E12, että Suomen päärata halkovat Janakkalaa tarjoten nopeat yhteydet niin tavaravirroille kun pendelöijille. Paikallisjunat pysähtyvät Turengissa. Meillä ei matkaa mitata kilometreissä vaan ajassa. Ilman ruuhkia ja ainoitakaan liikennevaloja on nopea sukkuloida paikasta toiseen ja sukeltaa moottoritien virtaan. Tiedon liikuttamiseen Janakkalassa on hyvät edellytykset, valokuituverkko on laaja. Se mahdollistaa tietotyöläisten tehokkaan työskentelyn niin kylissä kuin taajamissa.

Janakkalassa toimii jo noin 950 yritystä, isoista tehtaista verkostoituneisiin yksinyrittäjiin. Janakkalan teollinen perinne on omaa luokkaansa, Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva paperitehdas perustettiin Tervakoskelle 1818 ja sitä seurasivat myöhemmin Turengin maankuulut sokeri- ja jäätelötehtaat. Froneri Finland tekee edelleen pingviinijäätelöä Turengissa ja Valio Oyj maito- ja kaurapohjaisia tuotteita.

Hymyilevä yrittäjapariskunta metalliverstaalla.
Pirttiset työstävät muovia ja metallia. 

Elintarviketeollisuuden lisäksi Janakkalassa on mm. vahvaa metalliteollisuutta ja koko Suomenkin mittakaavassa huikea soitinrakennuksen keskittymä (KUMU, Ruokangas, Finlandia Instruments  Mad Professor, Martti Porthan). Meillä tehdään myös mm. Liisa Sauson upeat nahkakäsineet ja Papurinon design-tuotteet. Lue tarinat sivun lopusta.

Yritystalo Veturi

Yritystalo Veturin asiantuntijat tarjoavat apuaan maksutta kaikille yrittäjille. Viime vuosien yrittäjien kuntabarometrissa Janakkalan yrityspalvelut rankattiin Hämeen parhaiksi.

  • sijoittumis- ja neuvontapalvelut
  • tilat ja tontit
  •  työvoiman koulutusratkaisut
  •  yritystukimahdollisuudet
  • sijoittumissuunnitelmat
  • verkostojen kartoitukset
  • yksilöidyt neuvontapalvelut

Tilat ja tontit

Sekä Tervakoskella että Turengissa on tarjolla valmiita toimitiloja monenlaisiin tarpeisiin liiketiloista tuotantohalleihin. Huomattavasti edullisemmin kuin kaupungeissa. Molemmissa taajamissa on myös myynnissä valmiita yritystontteja. Rakentaminen on Janakkalassa sujuvaa, tällä hetkellä ennätyksemme rakennusluvan hyväksymisessä on 31 minuuttia.

Janakkalan oma tytäryhtiö Janakkalan Teollisuusalueet Oy tarjoaa vuokralle omistamiaan tuotanto- ja varastotiloja tai rakennuttaa myös uusia tiloja asiakasyrityksen tarpeen mukaan. Yritystilasopimuksella asiakasyritys voi lunastaa olemassa olevan tai rakennutettavan tilan itselleen.

Vapaat liike- ja teollisuustontit löydät karttapalvelustamme.

Inndustrial park MORE

Etelä-Suomen suurin yritysalue MORE on rakentumassa Janakkalan ja Hämeenlinnan rajalle, kun jo olemassa olevat yritysalueet Hämeenlinnan Moreeni ja Janakkalan Rastikangas kasvavat yhteen suunnitellun moottoritien eritasoliittymän ympärille.

650 hehtaarin alueella toimii jo nyt yli 60 yritystä tarjoten työpaikan 1400 henkilölle. MOREssa ei tila lopu kesken, sillä aluetta on mahdollista laajentaa aina 1100 hehtaariin. Valittavana on joko valmiiksi kaavoitettuja tontteja tai räätälöityjä ratkaisuja. Vireästi kehittyvän yritysalueen keskeinen sijainti, monipuolinen yritysrakenne, vahvat alueelliset palvelut, ekologiset energiaratkaisut sekä kehittyvä kiertotalouskeskittymä tarjoavat loistavat puitteet tulevaisuuden toimijoille.

Työvoima

Osaavan työvoimaan saantikin onnistuu, sillä Janakkalan lähiympäristössä asuu noin 140 000 asukasta ja Suomen kasvukäytävällä jopa Helsinki ja Tampere ovat vielä mahdollisen pendelöintimatkan päässä, naapurikaupungeista Riihimäestä ja Hämeenlinnasta puhumattakaan. Oppilaitoksista Hyria, HAMK, Tavastia ja Kiipula kouluttuvat monen alan ammattilaisia Janakkalassa ja naapurikunnissa.

Kiinnostuitko? Soita Ismolle tai täytä lomake.

Ismo Holstila, elinvoimapäällikkö
03 680 1319, 050 5915865, ismo.holstila@janakkala.fi

»Yhteydenottolomakkeelle.

Lue tarinoita janakkalalaisesta yrittäjistä:

Naisdesign raikastaa yritysilmeitä. Muutto Turenkiin triplasi tilat muttei lisännyt kustannuksia.

» Lue miten Minna päätyi muuttamaan yrityksensä Turenkiin

Naisdesignin yrittäjä Minna Lindberg uusissa toimitiloissaan.

Puutyöverstaasta kuuluu KUMUa. Janakkalassa on ainutlaatuinen soitinrakennuskeskittymä.

» Lue kuinka ainutlaatuinen soitinrakentamisen keskittymä syntyi Janakkalaan

Teemu Järvinen sekä Kuura ja Pekka Helanen yhteisissä toimitiloissaan Turengissa.

Papurino vaneriset hittikartat tehdään Janakkalassa.

» Keskeinen sijainti ja väljät tilat houkuttelivat Papurinon Turenkiin

Yksi Papurinon yrittäjistä, Olli Tuomela, esittelee vanerista tehtyä karttaa Turengista-

Sarlin Race elää Janakkalassa kansainvälisen moottoriurheilun keskiössä

» Lue kuinka kilpa-autoilusta syntyi kansainvälinen moottoriurheilun solmukohta

Sarlin Race teamin toimitilat ovat täynnä moottoriurheiluun liittyvää tavaraa.

Pirttiset muovaavat metallia ja muovia

» Kahta yritystä pyörittävällä pariskunnalla on niin paljon töitä, ettei kädet tahdo riittää niiden toteuttamiseen

Jari ja Eeva-Liisa Pirttinen esittelevät yrityksiensä tuotteita.

Sivun pääkuvassa on keraamikko Karoliina Viskari verstaallaan Napialan nahkatehtaalla.