Koulukeskus ulkoa, edessä parkkipaikka.

Tervetuloa Välkkyyn!

Turengin uusi koulukeskus Välkky otettiin käyttöön lukuvuoden alkaessa 9.8.2023.
Suunnitteluvaiheessa nimilitaniana Turengin koulu- ja monitoimitoimikeskus kulkenut uusi rakennus sai oppilaiden päätöksellä lempinimekseen Välkky.

Uuteen koulukeskukseen tulee modernit ja terveet tilat eskareille, 1-6 luokille, erityisluokille ja oppilaiden iltapäivätoiminnalle. Lisäksi nuoret saavat rakennukseen uuden nuorisotilan. Iltakäyttäjiä ovat mm. musiikkiopisto Sibelius-opisto sekä kansalaisopisto Vanajaveden opisto.

Koulukeskuksen aula ja portaat, jotka ovat myös katsomo.

Tiedon portaat toimivat myös katsomona. Ensimmäisen kerran ne täyttyivät avajaisissa.

Esikoululaisten toiminnallinen matto koulukeskuksessa.
Esikoululaisilla on omat tilansa rakennuksessa.

Jokainen oppilas saa koulusta oman pulpetin ja luokka oman luokkatilan, mutta nykyaikaiset muunneltavat tilat taipuvat moneen. Siirtyvien seinien ja isojen oviaukkojen ansiosta tiloja voi tarvittaessa yhdistellä.  Koulu on jaettu 1-2, 3-4 ja 5-6 luokkien omiin soluihin, joissa luokat voivat opiskella erikseen tai välillä yhdessä. Lisäksi on pienluokkasolu. Kussakin solussa on oppilaille tarjolla mm. erityisopettajan tuki. Soluihin on omat sisäänkäynnit ja eskarilaisilla oma aidattu piha.

Välkyn sydämenä on upea aulatila. Arjen herkku on iso ruokasali, jonka lukuisat istumapaikat takaavat kiireettömän ruokailun. Ruokailut on toki porrastettu, mutta enää ei ole alta kiire pois, jos seuraavat luokat jo tulevat syömään. Aulan oppimisportaat toimivat kiinteänä katsomona, josta on näkymä nykyaikaisella valaistuskalustolla ja äänentoistolla varustetulle näyttämölle. Tilassa kelpaa esittää niin oppilaiden omia projekteja kuin järjestää muiden toimijoiden näytöksiä.

Musiikin ja käsityön opetukseen on omat nykyaikaisin välinein varustellut tilansa.
Välkyn naapureina ovat tekonurmikenttä ja liikuntahalli, joita hyödynnetään liikuntatunneilla.

Koulun välituntipiha, jossa pelialueita.

Pihalla on runsaasti peli- ja leikkialueita ja välineitä.

 

Koulun pohjapiirros.

Hymyilevä opettaja koulun pihalla.

Turengin koulu on oppilasmäärältään iso lähikoulu, jossa annetaan monipuolista opetusta erilaisille oppijoille. Henkilökunta on innostunutta ja kokeilunhaluista. Koulussa on vahvasti esillä yhteistoiminta ja yhteisopettajuus, joka on laajentunut vuosi vuodelta.  Yhteisopettajuutta toteutetaan ja viedään eteenpäin 8 eri työparin muodossa. Yhteishenki ja työilmapiiri koetaan hyväksi koulussamme.

Samoin oppilaskunnan toiminta ansaitsee kiitettävän arvosanan. Oppilaskuntaa kuunnellaan ja se  pääsee vaikuttamaan koulumme asioissa.  Oppilaskunta on ollut mukana vaikuttamassa mm. koulukeskuksen nimeen, uuden välituntipihan suunnitteluun, keräykseen ukrainalaisille ja Kiva-päivän suunnitteluun.

Havainnekuva katossa roikkuvasta ilmavasta taideteoksesta.

Välkyn korkeassa aulassa on kuvataiteilija Hanna Vihriälän teos Heijastus, joka näyttäytyy katsojalle eri tasoilta katsottuna aina uudella tavalla. Taidehankeen työryhmään kuului rakennuttaja, sivistys- ja nuorisotoimen edustajat, nuorisovaltuuston edustaja, arkkitehti, kulttuurituottaja ja julkisen taiteen asiantuntija. Koulun oppilaat, nuoret ja henkilökunta ovat myös osallistuneet taideteoksen hankintaprosessiin. Janakkalan kunta saa hankkeeseen 45 000€  Taiteen edistämiskeskuksen Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen – erityisavustusta.

>> Myös Tervakoskelle valmistellaan uutta koulukeskusta.

Heräsikö kysymyksiä? Yhteydenottolomakkeeseen.