Michel

Olen Michel Schram, 42. Olen syntynyt Ranskassa, opiskellut meribiologiaa Ranskassa ja Isossa-Britanniassa, missä tapasin Annukan, rakastuin häneen ja muutin Suomeen 2004. Tein aluksi tutkimustyötä biologian alalla, sen jälkeen kalankasvatusta ja lopulta päädyin opiskelemaan aineenopettajaksi. Olen nyt biologian ja maantiedon opettaja.

Michel talvisessa metsässä koira sylissään.

Asun Leppäkoskella Annukan ja kolmen lapseni kanssa, muutimme tänne vuonna 2010. Ostimme vanhan ja ihanan omakotitalon, jossa olemme viihtyneet oikein hyvin. Olemme rakentaneet pihallemme hienon pihasaunan, jossa vietämme rentouttavia iltoja:) Täällä asuvat myös Annukan vanhemmat ja veli. On luonteva asua sukulaisten lähellä, muuttopäätös on osoittautunut erittäin viisaaksi. Lisäksi Janakkala sijaitsee aika lähellä pääkaupunkiseudulta, josta löytyy minulle töitä.

Minua hämmästytti, miten helposti voi päästä mistä vaan esimerkiksi veneilemään, kalastamaan tai hiihtämään. Jopa kaupungista! Myös tonttien ja talojen hinnat ovat kohtuullisia.

Annukka ja hänen sukulaisensa auttoivat minua kotiutumaan. Ihmiset ovat olleet oikein ystävällisiä alusta lähtien. Koska meillä oli pienet, 1- ja 3-vuotiaat lapset kun tulimme Leppäkoskelle, tutustuimme muihin perheisiin aluksi päivähoidon ja sen jälkeen koulun kautta. Meidän lapsen ystävien vanhemmista on tullut meidän ystäviä! Lähikoulu on ollut tärkein asia kotiutumisessa, ja toivomme että Leppäkosken koulu säilyy ikuisesti.

Janakkala on minulle koti, jossa ihana perheeni ja ystävät asuvat. Viihdyn täydellisesti meidän talossamme, rakastan myös puutarhamme, jossa viljelen innokkaasti. Vaikka toinen osa sukulaisista ja ystävistä asuu Ranskassa, haluan pysyä täällä. Vierailemme välillä toisessa kotimaassamme, ja nämä lomat ovat meille tosi tärkeitä. Janakkala on lapsillemme koti, jossa he ovat kasvaneet ja käyneet koulua.

Michel kyykyssä talvisessa metsässä koira sylissään.

Michel talvisessa metsässä koira sylissään katse suunnattuna metsään.

Muotokuvat on otettu Michelin lempipaikassa lähellä hänen kotiaan.