Jana

Nimeni on Jana Boricheva. Olen 20-vuotias nuori nainen ja kotoisin Valko-Venäjältä. Äitini on entinen lentopalloilija ja pelannut useassa eri joukkueessa ympäri Suomea. Tämän takia neljävuotiaana muutin hänen kanssa Suomeen.

Pelasin itsekin lentopalloa Italiassa ja myöhemmin myös Suomen nuorten maajoukkueessa. Lopetin lentopallourani pari vuotta sitten loukkaantumisten vuoksi. En kuitenkaan luopunut lentopallosta kokonaan, valmennan nuoria ja lapsia täällä Turengissa.

Olen malli ja hallitseva Miss Supranational Suomi 2022. Olen edustanut Suomea ja Janakkalaa ulkomaillakin, kansainvälisessä kauneuskilpailussa Puolassa. Rakastan Suomea ja pidän sitä minun toisena kotimaana.

Asun Turengin Kuumolassa, mikä on mielestäni mieletön paikka asua, sillä täällä on todella rauhallista, kauniit maisemat ja tietenkin luonto. Muutin Janakkalaan perheeni kanssa kesällä 2014, jolloin toteutimme perheemme suuren unelman ja ostimme omakotitalon. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka turvallista täällä on. Pystyin menemään leikkimään ulos kavereiden kanssa ja äiti sai olla varma siitä, että olen turvassa. Harvat maat ovat näin etuoikeutettuja ja turvallisia.

Janakkalaan kotiutuminen ei ollut minulle ollenkaan vaikeaa. Turenki on sopivan kokoinen kylä, josta löytyy kaikki tarvittava. On kauppoja, kouluja, terveyskeskus, urheilukenttä, uimarantoja, metsää ja paljon muuta. Turenki on alusta asti ollut kotoisa paikka. Parasta täällä on kuitenkin kaikki ihanat ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan. Niistä merkittävimmät minulle ovat ystäväni, jotka ovat aina seisoneet tukenani.

Nykyään voin ylpeydellä sanoa, että Janakkala on minun rakas kotini, johon tulen aikuisiälläkin palamaan ja kyläilemään perheeni luona.

Muotokuvat on otettu Turengissa.