Furaha

Olen Furaha Tabitha Victorin Kadeyi. Nimistäni ensimmäinen tarkoittaa iloa, toinen ystävällistä ja huomaavaista ja kolmas voittoa. Sukunimeni tarkoittaa nuorinta. Olen siis iloinen, ystävällinen, huomaavainen voittoisa nuori nainen. Olen 19-vuotias ja opiskelen viimeistä vuotta Janakkalan lukiossa.

Asun perheeni kanssa Turengissa, jonne tulimme kiintiöpakolaisina vuonna 2010. Perheeni on kotoisin Kongon tasavallasta, mutta moni perheenjäsenistäni on syntynyt pakolaisleirillä Ruandassa. Meitä on yhteensä 9 lasta sekä äiti ja isä, sisaruksistani neljä on minua nuorempia.

Suomessa hämmästytti maan historia itsenäistymisineen sekä erilainen kulttuuri saunomisineen. Perheemme kuuluu Janakkalan ensimmäisiin kiintiöpakolaisiin, joten täkäläiset eivät aluksi tienneet miten vastaanottaa meidät. Mutta kaikki tekivät parhaansa, oppivat kanssamme uutta ja sopeutuivat hienosti tilanteeseen.

Turenkilaiset ihmiset, koulu ja oma perhe ovat auttaneet minut kotiutumaan. Kouluni opettajat ottivat minut hienosti vastaan ja auttoivat aina kuin tarvitsin apua. Kunpa Turengissa olisi vielä enemmän erikoisliikkeitä.

Janakkala merkitsee minulle todella paljon. Pakolaisena poissa kotimaastani en ole tuntenut olevani kotona ennen kuin nyt.

Furaha iloisena koulun pihalla.

Muotokuvat on otettu Janakkalan lukiolla Turengissa.