Agata

Olen Agata Sankala ja kotoisin Puolasta. Minulla on onni olla kahden ihanan lapsen äiti ja ihanan (älkää kertoko hänelle) suomalaisen miehen vaimo. Olen asunut Suomessa yli 11 vuotta. Työskentelen yhteyspäällikkönä espoolaisessa yrityksessä, onnekseni enimmäkseen etänä.

Agata valkoisessa villapaidassa lumisen maiseman keskellä.

Muutimme Turenkiin toukokuussa 2022. Olimme jo pitkään haaveilleet omasta talosta ja halusimme lähemmäksi mieheni perhettä ja ystäviä. Mieheni oli huolissaan, miten pärjään vielä heikolla suomenkielen taidollani. Kaikki Turengissa ovat kuitenkin puhuneet sujuvaa englantia tai olleet hyvin kärsivällisiä puhuessani suomea. Toinen yllätys on ollut Sandwich Bros, en arvannut löytäväni niin hyvää ruokapaikkaa Turengista.

Halusimme pois kiireestä ja melusta. Täällä pääsee helposti luontoon, metsään, järville, poluille ja laduille. Lasten kanssa käymiseen on kivoja paikkoja, kuten Laurinmäki ja Kiipula. Samanaikaisesti kaikki tarvitsemamme palvelut ovat lähellä, päivähoito, koulu, kaupat, leikkipuistot, terveysasema ja jopa hyvä ruokapaikka. Jos tarvitaan enemmän, Hämeenlinna on 20 minuutin ja pääkaupunkiseutu tunnin päässä. Helppo yhteys lentokentälle on minulle tärkeää.

Toistaiseksi lapsille riittää Janan urheilukerho, mutta luultavasti heidän kasvaessaan uusien harrastusten perässä täytyy ajaa Hämeenlinnaan tai Riihimäelle. Nuorison harrastusmahdollisuudet pohdituttavat meitä. Tällä hetkellä ainoa huoleni on ruoka, jota tarjoillaan päiväkodeissa ja kouluissa. Se on liian käsiteltyä ja sisältää lisäaineita.

Vietin yhden elämäni parhaista kesistä ja talvista täällä, odotan malttamattomana uusia Janakkala-kokemuksia.

 

Agata iloisena Turengin kirjastossa kirjahyllyjen välissä.

Agata valkoinen pipo ja valkoinen villapaita yllään lumisessa talvisäässä.

Muotokuvat on otettu Janakkalan pääkirjastolla.