Ohjelmisto

Kino Tervakoski on toistaiseksi suljettu koronarajoitusten takia. Avaamme heti kun se on mahdollista, seuraa nettisivujamme sekä facebookkiamme!

OHJELMISTO:

Pohjoisen sankarit
Ensilumi
Naurun varjolla
Billie
Karjamäen joulu
Palm Springs
Pako rajan yli
Last Christmas
Tove


Pohjoisen sankarit

Perhe-elokuva, Animaatio

SUOMEKSI PUHUTTU!


Kesto: 1h 32min
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille.
Lippu: 8e

 

Napakettu nimeltä Vili työskentelee toimituspalvelun postihuoneessa, mutta hänellä on paljon suurempia unelmia: hän haluaa tulla arktisen alueen kuljetustähdeksi! Todistaakseen kykynsä, Vili toimittaa salaiseen paikkaan salaperäisen paketin ja saa vihiä Otto Von Mursun suunnitelmasta vapauttaa muinaisen kaasun sulattaakseen arktisen alueen ja tullakseen maailman korkeimmaksi hallitsijaksi.

Estääkseen tämän synkän suunnitelman Vili pyytää ystäviensä apua. Yhdessä nämä arktisen alueen supersankarit ryhtyvät toimiin kotiseutunsa pelastamiseksi.

Suomenkielisen ääniversion ohjaus Markus Bäckman; suomeksi dubatun version ääninä Sami Uotila, Alina Tomnikov, Juha Varis, Ilkka Villi, Jukka Voutilainen, Sari Mällinen, Sasu Moilanen, Hanna Kaila.

Suomen elokuvasäätiön Maahantuontituki 2020.

 

Ohjaaja: Aaron Woodley

 

Katso traileri


Ensilumi

Draama

 

Kesto: 1h 22min
Ikäraja: Sallittu kaikenikäisille.
Lippu: 9e

 

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muissa pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä ja Aran-Sina Keshvari on Ramin. Muissa rooleissa: Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore.

 

Ohjaaja: Hamy Ramezan
Pääosissa: Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimiya Escandari, Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi, Muhammed Cangore

 

Katso traileri


Naurun varjolla

Komedia, Draama, Kotimainen

 

Kesto: 1t 28min
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille. Voi aiheuttaa ahdistusta.
Lippu: 9e

 

Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria (Elena Leeve) osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita (Saartamo, Lawson ja Sirje). Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

 

Ohjaaja: Reetta Aalto
Pääosissa: Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson, Aino Sirje, Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu, Miika Laakso

 

Katso traileri


Billie

Dokumentti, Musiikki

Kesto: 1t 36min
Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille. Voi aiheuttaa ahdistusta. Sisältää päihteiden käyttöä.
Lippu: 9e

 

Laulajalegenda Billie Holiday oli ristiriitainen hahmo – ylpeä musta nainen, joka lauloi mieluiten valkoisille; hyväksikäytetty taiteilija ja raju huumeiden käyttäjä; uskollinen ystävä ja kostonhaluinen rakastajatar; blueslaulaja, joka ei laulanut bluesia. Ja kun hän lauloi kuuluisan protestilaulunsa “Strange Fruit”, hänestä tuli valtion vihollinen. Hän kertoi elämästään arvoituksellisia tarinoita, jotka olivat puoliksi totta, puoliksi vapaata improvisointia.

Ohjaaja: James Erskine

 

Katso traileri


Karjamäen joulu

Perhe-elokuva, Animaatio

Kesto: 1t 8min
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille.
Lippu: 8e

 

Klaara on nuori vasikka, joka odottaa innoissaan ensimmäistä jouluaan Karjamäellä.Iloinen odotus muuttuu pettymykseksi kun Klaaran isä Mosse ei olekaan yhtään kiinnostunut joulunvietosta. Kun Mosse lähtee matkoille, Klaara ja hänen paras ystävänsä Kaapo päättävät järjestää hänelle suuren jouluyllätyksen. Mutta miten valmistautua täydelliseen jouluun? Klaara tutustuu maatilalla asuvaan joulutonttuun ja pyytää tämän apua jouluvalmisteluissa. Hän suostuttelee puuron avulla tonttua auttamaan, mutta Klaara ei tiedä, että jos tontut saavat puuroa ennen joulua, ne sekoavat täysin! Nyt Klaaran ja Kaapon täytyy pysäyttää vauhko tonttu ennen kuin se tuhoaa koko maatilan – ja ennen kuin Mosse palaa kotiin ja näkee Klaaran aikaansaaman joulukaaoksen.

Ohjaaja
Will Ashurst
Pääosissa
Fridtjov Såheim, Henriette Faye-Schjøll, Mats Eldøen, Jan Martin Johnsen, Marit Andreassen

 

Katso traileri


Palm Springs

Komedia, Romantiikka

 

Kesto: 1t 30min
Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille. Sisältää väkivaltaa. Voi aiheuttaa ahdistusta.
Lippu: 9e

 

Nyles on huoleton avec Palm Springsissä järjestettävissä häissä, joissa tympääntynyt morsiusneito Sarah toivoo vain juhlien olevan nopeasti ohi. Asiat mutkistuvat, kun Sarahille selviää, ettei juhlia, itseä tai Nylesin seuraa niin vain paeta. Elämä jatkuu kuin viimeistä päivää.

Max Barbakowin ohjaama PALM SPRINGS on vuoden hauskin romanttinen komedia.

Ohjaaja: Max Barbakow
Pääosissa: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher

Katso traileri


Pako rajan yli

Draama, Seikkailu, Perhe-elokuva

 

Kesto: 1t 36min
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille. Sisältää väkivaltaa. Voi aiheuttaa ahdistusta.
Lippu: 9e

 

Norjassa joulukuussa 1942. Neljä lasta pakenee natseja. Päämäärä on Ruotsi. Sarah ja Daniel ovat juutalaisia, ja heidän on pakko päästä pois maasta. He ovat piiloutuneet Oton ja Gerdan perheen kellariin, mutta nyt heidänkin vanhempansa on pidätetty. Otto ja Gerda päättävät auttaa uusia ystäviänsä. Siitä tulee pako elämästä ja kuolemasta. Onneksi lapset tapaavat hyviä auttajia matkan varrella. Mutta kehen he voivat todella luottaa?

Elokuva Pako yli rajan on seikkailuelokuva, joka pohjautuu historiallisiin tapahtumiin. Se on elokuva pelosta, luottamuksesta ja ystävyydestä sekä pienten ihmisten suuresta rohkeudesta.

Ohjaaja: Johanne Helgeland
Pääosissa: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellsten, Henrik Siger Woldene

 

Katso traileri


Last Christmas

Komedia, Draama, Romanssi

 

Kesto: 1t 43min
Ikäraja: Sallittu yli 7-vuotiaille. Sisältää väkivaltaa. Voi aiheuttaa ahdistusta.
Lippu: 9e

 

Emilia Clarke (HBO’s Game of Thrones), Henry Golding (A Simple Favor, Crazy Rich Asians) and Emma Thompson star for director Paul Feig (A Simple Favor, Spy, Bridesmaids) in Last Christmas, a romantic comedy inspired by a George Michael beat and written by Academy Award® winner Thompson (Sense and Sensibility, Bridget Jones’s Baby) and playwright Bryony Kimmings.

Kate (Clarke) harumphs around London, a bundle of bad decisions accompanied by the jangle of bells on her shoes, another irritating consequence from her job as an elf in a year-round Christmas shop. Tom (Golding) seems too good to be true when he walks into her life and starts to see through so many of Kate’s barriers. As London transforms into the most wonderful time of the year, nothing should work for these two. But sometimes, you gotta let the snow fall where it may, you gotta listen to your heart … and you gotta have faith.

Last Christmas features the music of George Michael, including the bittersweet holiday classic of the film’s title. The film will also premiere brand new unreleased material by the legendary Grammy-winning artist, who sold more than 115 million albums and recorded 10 No. 1 singles over the course of his iconic career.

Last Christmas is produced by Feig and Jessie Henderson for his Feigco Entertainment, by BAFTA winner David Livingstone for Calamity Films, and Thompson.

Ohjaaja: Paul Feig
Pääosissa: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh

 

Katso traileri


Tove

Draama, Kotimainen

 

Kesto: 1t 55min
Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille. Sisältää seksiä.
Lippu: 9e

 

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä – mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Ohjaaja: Zaida Bergroth
Pääosissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

 

Katso traileri