Ohjelmisto

Ohjelmistossa:

 

Tervetuloa elokuviin!

 

TULOSTA TÄSTÄ MAALISKUUN OHJELMISTO.

 


Teräsleidit

Komedia, Kotimainen

 


Keskiviikko 4.3. klo 17.00
Lauantai 14.3. klo 15.00

 

Kesto: 1h 32min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Kun 75-vuotiaana alkaa elää juuri sellaista elämää kuin haluaa, siihen sisältyy murhaepäily, mustasukkaisuutta, alastomuutta ja päihteitä.

 

Ohjaaja: Pamela Tola
Pääosissa: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen

 

katso traileri


Taistelulähetit – 1917

Draama, Sota

 

Lauantai 7.3. klo 18.30

 

Kesto: 1h 58min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Iskun kohteena on myös Blaken veli.

TAISTELULÄHETIT – 1917 -elokuvan ohjaa Sam Mendes, joka myös kirjoitti käsikirjoituksen yhdessä Krysty Wilson-Cairnsin (Penny Dreadful) kanssa. Sam Mendesin aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat muun muassa Oscar-palkitut elokuvat Skyfall, Spectre ja American Beauty.

 

Ohjaaja: Sam Mendes
Pääosissa: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Benedict Cumberbatch, Richard Madden, Mark Strong, Colin Firth, Andrew Scott

 

Katso traileri


Heinähattu & Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Perhe-elokuva, Kotimainen

 

 

Lauantai 7.3. klo 13.00

 

Kesto: 1h 15min

Ikäraja:

Lippu: 8e

 

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

Nopoloiden käsikirjoittaman elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt (mm. Kaikki oikein, Minä ja Morrison) ja pääosissa nähdään 8-vuotiaat Emelia Levy (Heinähattu) ja Matilda Pirttikangas (Vilttitossu).

 

Ohjaaja: Lenka Hellstedt
Pääosissa: Emelia Levy, Matilda Pirttikangas, Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Janne Kataja, Lari Halme, Pirjo Heikkilä, Krisse Salminen, Aksa Korttila

 

Katso traileri


The Peanut Butter Falcon

Seikkailu

 

Lauantai 29.2. klo 15.00

 

Kesto: 1h 36min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

SXSW-festivaalin yleisösuosikki, uuden ajan Forrest Gump, vuoden upein road movie!

Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien sydämellisessä uutuusteoksessa Zak (Zack Gottsagen), Downin syndroomainen poika, karkaa hoitokodistaan tavoitellakseen suurta unelmaansa tulla showpainijaksi. Epätodennäköisten sattumusten kautta Tyler (Shia LaBeouf), karkumatkalla oleva lainsuojaton, päätyy Zakin epäviralliseksi valmentajaksi ja matkakumppaniksi. Yhdessä tämä valloittava kaksikko matkustaa pitkin Floridan rannikkoa: viskiä juoden, kalastellen ja kiinnijäämistä kartellen. Asiat mutkistuvat entisestään, kun mukaan kuvioihin tulee Eleanor (Dakota Johnson), vastuuntuntoinen nuori työntekijä, joka haluaisi palauttaa Zakin takaisin hoitokotiin.

The Peanut Butter Falcon murtaa elokuvamaailman ennakkoluuloja: näyttelijöitä, joilla on Downin oireyhtymä, ei ole totuttu valkokankaalla näkemään – varsinkaan pääosassa, nimekkään tähtikaartin kärjessä. Zakin roolin näyttelevä ilmiömäinen Zack Gottsagen on lyönyt epäilijöille luun kurkkuun hurmaamalla katsojat kautta maailman.

”Vuosikymmenen ihanin elokuva” – Film Inquiry // ”Vuoden parhaita elokuvia!” – Award Circuit // ”Fantastinen, täynnä sydäntä ja huumoria” – MovieWeb.com // ”Valloittaa sydämesi!” – Flickering Myth

 

Ohjaaja: Michael Schwartz, Tyler Nilson
Pääosissa: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern, John Hawkes

 

Katso traileri


Se mieletön remppa

Komedia, Kotimainen

 

Perjantai 28.2. klo 19.00
Lauantai 29.2. klo 17.00
Keskiviikko 11.3. klo 19.00
Lauantai 28.3. klo 19.30

 

Kesto: 1h 29min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Sami Hedbergin ja Kiti Kokkosen tähdittämä hillitön Se mieletön remppa -komedia kertoo pariskunnasta, joka perii unelmiensa talon ja joutuu keskelle kaikkien aikojen remonttisoppaa. Sortuvatko unelmat, kun emännällä on suuret suunnitelmat ja isännän taidot eivät tunnu riittävän?

Luvassa on todellinen remonttipainajainen, jolle on lupa nauraa. Elokuvan on ohjannut Luokkakokous 1 ja 2 -komedioiden ohjaaja Taneli Mustonen ja se on Solar Filmsin ja Don Filmsin yhteistuotanto.

 

Ohjaaja: Taneli Mustonen
Pääosissa: Sami Hedberg, Kiti Kokkonen

 

Katso traileri


Sonic the Movie

Seikkailu, Perhe-elokuva

 

Perjantai 28.2. klo 17.00
Lauantai 29.2. klo 13.00

 

Kesto: 1h 40min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Segan menestyspelisarjaan perustuva Sonic The Movie tuo maailman nopeimman siilin elokuvateattereihin! Ensimmäisessä live-action-seikkailussaan Sonic saapuu uudelle kotiplaneetalleen Maahan. Uuden ystävänsä Tomin (James Marsden) kanssa Sonicin on pelastettava maailma ilkeämielisen neron Dr. Robotnikin (Jim Carrey) valloitusyrityksiltä.

 

Ohjaaja: Jeff Fowler
Pääosissa: James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Jim Carrey

 

Katso traileri


Helene

Draama, Kotimainen

 

Keskiviikko 4.3. klo 19.00
Lauantai 28.3. klo 17.00

 

Kesto: 2h 2min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

 

Ohjaaja: Antti J. Jokinen
Pääosissa: Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko Saisio, Eero Aho, Jarkko Lahti

 

Katso traileri


Eteenpäin

Perhe-elokuva, Animaatio

 

Perjantai 6.3. klo 17.00
Lauantai 7.3. klo 14.30
Keskiviikko 11.3. klo 17.00
Lauantai 14.3. klo 13.00

 

Kesto: 1h 43min

Ikäraja:

Lippu: 8e

 

Suomeksi puhuttu!

 

Kun teini-ikäiset veljekset Iikka ja Aaro Kajastus (alkuperäisääninä Tom Holland ja Chris Pratt) saavat yllättäen mahdollisuuden viettää vielä yhden päivän edesmenneen isänsä kanssa, he lähtevät suorittamaan eriskummallista tehtävää Aaron päheällä Guinevere-pakettiautolla. Jokaisen kunnon seikkailun tapaan matkan varrelle osuu taikaloitsuja, arvoituksellisia karttoja, ylittämättömiä esteitä ja mielikuvituksen rajat rikkovia löytöjä. Kun poikien urhea äiti Laura (alkuperäisäänenä Julia Louis-Dreyfus) huomaa, että pojat ovat kadonneet, hän yhdistää voimansa entisen soturin kanssa nimeltä Mantikori (alkuperäisäänenä Octavia Spencer) – joka sattuu olemaan osaksi leijona, osaksi lepakko ja osaksi skorpioni – ja suuntaa etsimään heitä. Jos ei oteta huomioon matkalla vaanivia vaarallisia kirouksia, päivästä on luvassa todellinen seikkailu, joka ylittää heidän kaikkien villeimmätkin unelmansa. Dan Scanlonin ohjaama ja Kori Raen tuottama Disney-Pixarin elokuva “Eteenpäin” saa ensi-iltansa 6. maaliskuuta 2020.

Suomenkielisen version ohjaus: Petri Hanttu; äänirooleissa Riku Nieminen (Aaro Kajastus), Henri Piispanen (Iikka Kajastus), Hanna Kaila (Laura Kajastus), Sanna Saarijärvi (Mantikori, Manta), Stan Saanila (Konstaapeli Kopukka), Caroline Suinner (Konstaapeli Katse), Jenny Lehtinen (Konstaapeli Hurme), Tuukka Leppänen (Ville Kajastus, Ville Viimakas), Ilkka Villi (Jaakko), Netta Laurenne (Kastehelmi), Sari Mällinen (Kätsä), Hanna Mönkäre (Sadalia), Tero Koponen (Konstaapeli Jalo), Miiko Toiviainen (Könsikäs), Ofelia Hanttu (Amalia), Vilppu Uusitalo (Pikku Aaro), Elton Hämäläinen (Pikku Iikka), Carla Rindell (Ajo-opettaja), sekä Saara Sarvas, Riku Leskinen, Pinja Rautio, Laura Aarre, Antti Lang, Ella Tarvonen, Peter Kanerva.

 

Ohjaaja: Dan Scanlon

 

Katso traileri


Elämää kuoleman jälkeen

Komedia, Draama, Kotimainen

 

Perjantai 6.3. klo 19.00
Lauantai 7.3. klo 16.30
Keskiviikko 18.3. klo 19.00

 

Kesto: 1h 21min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg) on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua. Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen. Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuuden kotiinsa. Elsalla on myös oma agendansa järjestelyissä Nissen vaimon poismenon jälkeen. Lopulta Nisse havahtuu ja ymmärtää, että hän ei ole ainoa, joka ikävöi hänen vaimoaan.

Klaus Härön aiempia elokuvia ovat mm. Postia pappi Jaakobille, Miekkailija, Äideistä parhain ja Tuntematon mestari.

 

Ohjaaja: Klaus Härö
Pääosissa: Peik Stenberg, Martin Paul, Lena Labart

 

Katso traileri


Aika jonka sain

Draama, Kotimainen

 

Perjantai 13.3. klo 17.00
Lauantai 14.3. klo 19.30
Keskiviikko 18.3. klo 17.00
Lauantai 21.3. klo 16.30

 

Kesto: 1h 44min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Elokuva kertoo tositapahtumiin pohjautuvan, suomalaisen naisen uskomattoman selviytymistarinan.

Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika kuluu ratsastuksen parissa. Jaana elää yhdessä karismaattisen, mutta äkkipikaisen miesystävänsä Markon kanssa. Jaanan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän halvaantuu vakavassa onnettomuudessa.

 

Ohjaaja: Tuukka Temonen
Pääosissa: Olga Temonen, Micke Rejström, Sebastian Rejman, Satu Silvo, Pilvi Hämäläinen, Ville Myllyrinne, Riitta Havukainen, Anu Sinisalo, Inka Kallén, Tommi Eronen, Harri Moisio, Tatu Sinisalo, Jontte Valosaari, Arttu Lindeman

 

Katso traileri


Mr. Jones

Draama, Jännitys

 

Perjantai 13.3. klo 19.00
Lauantai 14.3. klo 17.00

 

Kesto: 2h 0min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Maaliskuussa 1933 walesilainen toimittaja Gareth Jones (James Norton) nousee junaan Moskovassa matkustaakseen Kharkoviin, Ukrainaan. Hän nousee pois pienellä asemalla jatkaen matkaansa jalkaisin. Kulkiessaan maan läpi hän kohtaa maata riivaavan nälänhädän kauhut. Kaikkialla on kuolleita ihmisiä sekä Neuvostoliiton salaisen palvelun miehiä, jotka järjestelmällisesti estävät kansaa saamasta tietoa vallitsevasta katastrofista. Stalinin pakotteet maataloudelle ovat johtaneet kurjuuteen ja tuhoon. New York Timesin toimittaja Ada Brooksin (Vanessa Kirby) avulla Jones onnistuu levittämään järkyttävät katastrofiuutiset länteen pakottaen vastustajansa, Pulitzer-palkitun ja neuvostomyönteisen toimittajan Walter Durantyn (Peter Sarsgaard) nöyrtymään.

Alkuperäisillä tapahtumapaikoilla Puolassa, Skotlannissa ja Ukrainassa kuvattu Agnieszka Hollandin ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin.

 

Ohjaaja: Agnieszka Holland
Pääosissa: James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard

 

Katso traileri


Valhalla

Seikkailu, Fantasia

 

Perjantai 20.3. klo 17.00
Lauantai 21.3. klo 14.30
Keskiviikko 25.3. klo 19.30

 

Kesto: 1h 45min

Ikäraja tulossa myöhemmin

Lippu: 9e

 

Seikkailu- ja fantasiaelokuva ’Valhalla’ perustuu Peter Madsenin sarjakuvaan ja kertoo pohjoismaisista jumalista.

Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat Midgårdiin (ihmisten maailma), missä he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi. Matka jatkuu jumalten maahan, Asgårdiin, missä yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa. Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijä jumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä. Ovela jättiläinen Udgårdsloke sieppaa Tjalfen. Røskvanin, Torin ja muiden jumalten on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök, jumalten valtakunnan tuho.

 

Katso traileri


A Quiet Place Part 2 – Hiljainen paikka osa 2

Jännitys, Kauhu

 

Perjantai 20.3. klo 19.00
Lauantai 21.3. klo 18.30
Perjantai 27.3. klo 18.30

 

 

Kesto: 1h 45min

Ikäraja tulossa myöhemmin

Lippu: 9e

 

Oman turvapaikkansa tuhouduttua Abbottin perheen (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) on kohdattava ulkomaailman vaarat ja jatkettava selviytymistaisteluaan täydellisessä hiljaisuudessa. Suunnatessaan pakon edessä kohti tuntematonta he huomaavat, että äänen perusteella metsästävät hirviöt eivät ole ainoa uhka hiekkaisen polun tuolla puolen.

 

Ohjaaja: John Krasinski
Pääosissa: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cillian Murphy, Djimon Hounsou

 

Katso traileri


SamSam

Perhe-elokuva, Animaatio

 

Lauantai 21.3. klo 13.00
Perjantain 27.3. klo 17.00
Lauantai 28.3. klo 13.00

 

Kesto: 1h 17min

Ikäraja tulossa myöhemmin

Lippu: 8e

 

Suomeksi puhuttu!

 

Nuorella ja pelottomalla Samsamilla on melkein kaikkea, mistä kosminen sankari voi unelmoida: rakastavat sankarivanhemmat, joukko superystäviä ja oma alus avaruusseikkailuja varten. Ainoastaan hänen ensimmäinen supervoimansa ei ole vielä tullut esiin!

Kun kuvioihin astuu uusi, siisti tyyppi Mega, joka kertoo voivansa opettaa voimien löytämisessä, Samsam näkee salaperäisessä tytössä mahdollisuutensa saada omat yli-inhimilliset kykynsä puhkeamaan. Yhdessä he hyppäävät kosmiseen seikkailuun, joka opettaa Samsamille, että ystävyys ja rohkeus saattavatkin olla parhaita supervoimia ikinä.

 

Ohjaaja: Tanguy de Kermel

 

Katso traileri


Mulan

Draama, Toiminta, Seikkailu

 

Keskiviikko 25.3. klo 17.00
Lauantai 28.3. klo 14.30

 

Kesto: 2h 0min

Ikäraja tulossa myöhemmin

Lippu: 9e

 

Kiitetty ohjaaja Niki Caro tuo valkokankaalle legendaarisen kiinalaissoturin eeppisen tarinan Disneyn elokuvassa Mulan, jossa urhea nuori nainen vaarantaa henkensä rakkaudesta perhettään ja maataan kohtaan ja nousee samalla yhdeksi Kiinan kaikkien aikojen suurimmista sotureista.

Kun Kiinan keisari antaa määräyksen, että jokaisesta perheestä on luovutettava yksi mies keisarilliseen armeijaan puolustamaan maata pohjoisesta tulevalta hyökkäykseltä, Hua Mulan, kunnioitetun soturin vanhin tytär, astuu sairaan isänsä tilalle. Hän naamioituu mieheksi nimeltä Hua Jun ja joutuu moniin koettelemuksiin, joista selviytyäkseen hänen tulee valjastaa sisäinen voimansa ja ottaa käyttöön kaikki piilevät kykynsä. Alkaa eeppinen matka, joka tekee hänestä arvostetun soturin ja lopulta häntä kunnioittaa koko valtakunta… sekä hänen ylpeä isänsä.

Elokuvan Mulan pääosissa nähdään palkittu kansainvälinen näyttelijäkaarti, johon kuuluvat muiden muassa seuraavat nimet: Yifei Liu on Mulan; Donnie Yen on komentaja Tung; Jason Scott Lee on Böri Khan; Yoson An on Cheng Honghui; sekä Gong Li on Xianniang ja Jet Li on keisari. Elokuvan on ohjannut Niki Caro, runoelmaan ”Mulanin balladi” perustuvasta käsikirjoituksesta vastaavat Rick Jaffa & Amanda Silver ja Elizabeth Martin & Lauren Hynek.

 

Ohjaaja: Niki Caro
Pääosissa: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Li Gong, Jet Li

 

Katso traileri