Ohjelmisto

Late Kicks
Aalto
Metsäjätti
Karpo
Lost Boys
Tove
Seurapeli
NIMBY
Risto Räppääjä ja väärä Vincent
Tenet


Late Kicks

Kotimainen, Draama, Komedia

 

Perjantai 16.10. klo 18.00
Lauantai 24.10. klo 14.00
Keskiviikko 28.10. klo 18.00

 

Kesto: 1h 26min

Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille.

Lippu: 9e

 

Late Kicks on riihimäkeläisen Rasmus Mäntymaan lämminhenkinen ensiohjaus. Elokuvaa tähdittää iso joukko Napialan työväennnäyttämöltä tuttuja näyttelijöitä; Ilkka ja Tove Esselström, Ari-Pekka Louhelainen, Markus Autio, Sanna Saarela, Sonja Hyvönen, Minna Taiponen ja Ville Mustonen. Draamakomediassa sähläävä jalkapallojoukkue kohtaa elämänkysymyksiään ja ajan ilmiöitä. Katsomalla tuet paikalliskulttuuria!

 

Ohjaaja: Rasmus Mäntymaa

 

Katso traileri


Aalto

Dokumentti, Kotimainen, Taide

 

 


Lauantai 10.10. klo 14.00
Perjantai 30.10. klo 18.00

 

Kesto: 1h 43min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee ansaitusti esiin. Syvälliseen arkistotyöhön ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin pohjautuva dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.

Elokuva avaa poikkeuksellisen pariskunnan elämää ja yhteistyön taustoja. Siinä on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja. Keskiössä on ihminen, inhimillinen Alvar Aalto. Elokuvassa henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Se on elokuva rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Aallon ovat tuottaneet Timo Vierimaa, Virpi Suutari ja Martti Suosalo Euphoria Filmille. Elokuvan levittää Storyhill Oy.

 

Ohjaaja: Virpi Suutari
Pääosissa: Alvar Aalto, Aino Aalto, Elissa Aalto

 

Katso traileri


Metsäjätti

Kotimainen, Draama

 Keskiviikko 7.10. klo 18.00
Lauantai 24.10. klo 16.00

 

Kesto: 1h 28min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

 

Ohjaaja: Ville Jankeri
Pääosissa: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen, Tomi Alatalo

 

Katso traileri


Karpo

Dokumentti, Kotimainen

 


Lauantai 3.10. klo 14.00
Perjantai 23.10. klo 18.00

 

Kesto: 1h 24min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Hannu Karpo on suomalainen ikoni, joka on tallentunut kansakunnan muistiin: oman tiensä kulkija, joka raportoi väsymättä ja kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä. Kaikki siis tietävät Karpon, mutta harva tuntee miehen karvahatun alla. Elokuva Karpo kuvaa Hannu Karpon vuosikymmeniä kestänyttä uraa toimittajana ja käänteitä, jotka tekivät Karposta ilmiön ja koko kansan tunteman tv-kasvon.

Karpo-elokuvassa kerrotaan myös niistä uhrauksista, joita ohjelmien teko ja vääryyttä kokeneiden kansalaisten puolustaminen vaati. Karpo rohkeni mennä alueille, joita muut karttoivat. Koko kansan rakastaman televisio-ohjelman tuotannossa käytettiin toisinaan mitä ällistyttävämpiä keinoja ja liikuttiin lain molemmin puolin. Karpoa oli mahdoton pysäyttää syyttein tai uhkauksin, sillä kansain silmissä hänestä kasvoi oikeuslaitostakin suurempi instituutio.

Maailma, Suomi, media ja journalismi ovat käyneet läpi suunnattoman murroksen Karpon toimittajan uran aikana. Karpon tarina on kuin täydellinen läpileikkaus tästä dramaattisesta muutoksesta – ja samalla hyvä muistutus siitä, miten toisenlainen maa Suomi oli vielä hyvin vähän aikaa sitten. Karpo nostaa karvahattua rohkealle ammattilaiselle, jolla oli asiaa.

 

Ohjaaja: Ari Matikainen

 

Katso traileri


Lost Boys

Dokumentti, Kotimainen

 

 


Keskiviikko 30.9. klo 18.00
Lauantai 10.10. klo 16.00
Perjantai 16.10. klo 20.00

 

Kesto: 1h 38min

Ikäraja:

Lippu: 9e

 

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse.

Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa.

Lost Boys -elokuvassa Joonaksen kamera vie katsojan niin Bangkokin huumaavaan meluun kuin Phnom Penhin öisille kujille, Janin viimeisiin elinviikkoihin sekä tämän katoamisen ja kuoleman jälkeiseen epätoivoiseen etsintään. Mitä kadonneille tapahtui?

Löytyykö vastaus Joonaksen kuvaamista videonauhoista vai jostain, joka on vielä tutkimatta ja kohtaamatta, kuvaamatta ja kertomatta? Onko kaikessa kyse huumeista, naisista ja rahasta, vai johtavatko jäljet johonkin syvemmälle?

Joku tietää jotakin. Joonas etsii ystäviään ja paikallisia naisia, joiden kanssa juhlittiin ja jaettiin se, mitä milloinkin oli jakaa.

Joonaksen on löydettävä oma totuutensa tapahtuneesta huumeiden ja hämärän keskeltä – eikä siellä ole sankareita.

 

Ohjaaja: Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya

 

Katso traileri


Tove

Draama, Kotimainen

 

Perjantai 2.10. klo 18.00
Keskiviikko 21.10. klo 18.00

 

Kesto: 1h 55min

Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille.Sisältää seksiä.

Lippu: 9e

 

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä – mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

 

Ohjaaja: Zaida Bergroth
Pääosissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

 

Katso traileri


Seurapeli

Kotimainen, Komedia, Draama

 

Perjantai 2.10. klo 20.30
Lauantai 17.10. klo 16.00

 

Kesto: 2h

Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille.Sisältää seksiä.Sisältää päihteiden käyttöä.

Lippu: 9e

 

Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti.

Mitzi käynnistää seurapelin, joka saa ystävien vanhat voimasuhteet ja ihmissuhdepelit kärjistymään äärimmilleen. Tuttu ympäristö ja vanhat rituaalit saavat ystäväpiirin unohtamaan aikuisuutensa, ja harmittomiksi tarkoitetut paljastukset saavat heidät uudelleenarvioimaan sekä menneen että nykyisyyden.

 

Ohjaaja: Jenni Toivoniemi
Pääosissa: Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala, Paavo Kinnunen

 

Katso traileri


NIMBY

Komedia, Draama, Kotimainen

 

Perjantai 9.10. klo 20.00
Keskiviikko 21.10. klo 20.30
Perjantai 30.10. klo 20.00

 

Kesto: 1h 34min

Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille.Voi aiheuttaa ahdistusta.Sisältää päihteiden käyttöä.Sisältää väkivaltaa.

Lippu: 9e

 

Tästä ajasta kertova Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) on pikimusta komedia suvaitsevana itseään pitävien ihmisten suvaitsemattomuudesta. Ohjauksesta vastaa kotimaisen elokuvan kentän anarkistisimpiin ja palkituimpiin tekijöihin lukeutuva Teemu Nikki (Armomurhaaja, tv-sarja Sekasin). Nimby kertoo tästä ajasta ja sen ristiriidoista – ja uskaltaa nauraa aiheille, joille yleensä vain pudistellaan päätä tai joilta suljetaan silmät.

Tapahtumat saavat alkunsa, kun kaupunkilaistunut Mervi vie ensimmäisen kerran tyttöystävänsä Katan maaseudulle vanhempiensa luo. Mervi pelkää, että vanhempien on vaikea suvaita tyttöparia – varsinkin kun Katan äiti on iranilainen ja isä saksalainen – mutta käy ilmi, että perillä Mervillä on itsellään paljon enemmän sulateltavaa. Vanhempien omalaatuinen, avoin rakkausjärjestely, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä, periuskonnolliset kummivanhemmat ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämät ristiriidat eivät varsinaisesti helpota vierailua.

 

Ohjaaja: Teemu Nikki
Pääosissa: Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto, Matti Onnismaa

 

Katso traileri


Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Perhe-elokuva, Kotimainen

 

Perjantai 9.10. klo 18.00
Keskiviikko 14.10. klo 18.00
Lauantai 17.10. klo 14.00

 

Kesto: 1h 26min

Ikäraja: Sallittu kaikenikäisille.

Lippu: 8e

 

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!

Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.

 

Ohjaaja: Maria Sid
Pääosissa: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Minka Kuustonen, Jenni Kokander, Ylermi Rajamaa

 

Katso traileri


Tenet

Draama, Toiminta, Jännitys

 

Lauantai 3.10. klo 16.00
Keskiviikko 7.10. klo 20.00

 

Kesto: 2h 30min

Ikäraja: Sallittu yli 16-vuotiaille.Sisältää väkivaltaa.Voi aiheuttaa ahdistusta.

Lippu: 9e

 

John David Washington esittää päähenkilöä Christopher Nolanin scifi-toimintaspektaakkelissa Tenet.

Elokuvan päähenkilö taistelee koko maailman selviytymisen puolesta aseenaan vain yksi sana – Tenet. Hän matkaa läpi kansainvälisen vakoilun hämärän maailman suorittaessaan tehtävää, josta paljastuu jotain yli reaaliajan ulottuvaa.

Ei aikamatkustusta. Vaan inversio.

 

Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine, Kenneth Branagh

 

Katso traileri