Janakkala-Seura ry

044 284 4330
+ Näytä kaikki tiedot
21.8.1949 perustettu Janakkala-Seura on kotiseutuyhdistys. Edistämme kotiseudun ja kulttuurin tuntemusta, vaalimme niiden historiaa ja perinteitä. Pyrimme lisäämään asukkaiden viihtyvyyttä sekä luomaan kotiseutuhenkeä. Yhdistys järjestää vuosittain Janakkala-juhlan ja julkaisee suosittua Janakkala ennen ja nyt -lehteä. Lisäksi Janakkala-Seura ottaa vastaan vanhoja valokuvia, filmi- ja lasinegatiiveja, sekä tallentaa niitä arkistoonsa tuleville sukupolville.

Jäsenasiat: Tarja Forsström, p. 050 3665 5754, tarja.forsstrom@gmail.com.
Anja Kuoppa pj.
044 284 4330

Janakkalan Viihdekuoro

050 591 7031
+ Näytä kaikki tiedot
Janakkalan Viihdekuoro on syksyllä 1988 perustettu vajaan 30 laulajan sekakuoro – syksyllä 2020 kuorossa on aloittanut harrastuksensa 7 sopraanoa, 8 alttoa, 5 tenoria ja 5 bassoa. Kuoron taiteellisena johtajana on toiminut syksystä 2019 kuoronjohtaja Seppo Nietula Hyvinkäältä. Hänellä on pitkä kuoronjohtajakokemus hyvikääläisten kuorojen johtamisessa ja hän on toiminut ammattimuusikkona pääasiassa artistien taustaorkestereissa, pääinstrumenttina on kitara johon hän on saanut myös klassisen koulutuksen.

Kuoron ohjelmisto on monipuolista kuoromusiikkia ja kuorolla on valmiuksia laulaa niin ”kirkoissa kuin kapakoissakin”. Suurimman osan ohjelmistosta kuoro on esittänyt a'capella, mutta kuoro on käyttänyt myös kitara-, viulu-, harmonikka- ja bändisäestystä. Viimeisissä konserteissa on esitetty mm. Juicen, Junnu Vainion, Kerkko Koskisen, Hectorin ja Jenni Vartiaisen kappaleita. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kuoro kokosi suomalaisen elokuvamusiikin konsertin, ja nämä esitykset saivat valtioneuvoston kanslialta Suomi100-juhlavuoden statuksen.
Ohjelmistoon kuuluvat tietenkin myös joululaulut, joihin heti alkuun Seppo Nietula on tuonut uusia pirteitä sovituksia.

Keväällä 2020 jouduimme siirtämään koronan vuoksi viihdekonserttimme ja toivomme, että 2021 sen pitäminen onnistuu. Konserttiin oli harjoiteltu Seppo Nietulan uusia sovituksia "vanhoihin" tuttuihin iskelmiin ja säestyksessä tullaan käyttämään kitaraa, harmonikkaa, huilu, viulua ja bändiä.

Kuoro on pitänyt vuosittain ainakin pari omaa konserttia sekä yhteiskonsertteja muiden kuorojen kanssa.

Viihdekuorolla on ollut ystävyyskuorosuhteet Janakkalan virolaisen ystävyyskunnan Kadrinan sekakuoron kanssa jo vuodesta 1989 ja kuorovierailut puolin ja toisin ovat olleet säännöllisiä. Viimeisimmät vierailut ovat vuosilta 2017 ja 2018.

Kuoro on pitänyt kaksi konserttia Pietarissa Pyhän Marian kirkossa.

Kuoro on julkaissut vuosien varrella
- keväällä 1993 kasetti Tuulahdus Janakkalasta
- jouluna 1994 kasetti Joulun aakkoset
- jouluna 2001 joululaulu-cd Hyvän tahdon sanoma
- jouluna 2006 joululaulu-cd Kautta tyynen, vienon yön
- maaliskuussa 2010 viihdepainotteinen cd-levy Kasvupaikka

Kuoro harjoittelee tavoitteelisesti kesäkautta lukuunottomatta torstaisin klo 17.30 alkaen noin parin tunnin ajan Harvialan koululla, osoite Sääjärventie 43 Harviala. Kuoro pitää tarvittaessa ylimääräisiä harjoituksia ja laululeirejä, jolloin pystytään paneutumaan erityistä hiomista vaativiin asioihin.

Jos sinulla on jo jonkin verran kokemusta kuorolaulusta ja laulaminen Viihdekuorossa kiinnostaa, ota yhteyttä!
kuoron sihteeri Liisa Puranen
050 591 7031