The Ilves ryhtyy puhelinmyyjäksi

Janakkalan kuntamaskotti The Ilves, jonka elämäntehtävänä on kunnan lobbaaminen, ottaa uudet keinot käyttöönsä kuntamarkkinoinnin saralla. Vuodesta 2015 saakka Janakkalan kuntamarkkinoijana seikkaillut piirroshahmo saa animoituna äänen ja ryhtyy tuoreessa videosarjassa puhelinmyyjäksi. Miten se sitten sujuu, jää nähtäväksi.

Liekö ensimmäinen kerta, kun kuntamaskotti on paitsi kuvittanut markkinointiviestintää, esiintynyt livenä, vieraillut yhdessä Suomen tunnetuimmista sarjakuvista sekä näytellyt elokuvatähtenä.

Videosarja on toteutettu paikallisvoimin. Videot on kuvannut ja ilveksen animoinut Väinö Ristimäki. Ristimäki on 20-vuotias hämeenlinnalainen 3D-mallintaja ja yrittäjä, joka aloittaa tietotekniikan opinnot Aalto-yliopistossa. Ristimäki kiinnostui animaatioiden tekemisestä jo nuorena ja erilaisia projekteja on ehtinyt kertyä runsain mitoin.

  • Ilveksen animointi oli oiva tilaisuus päästä hyödyntämään live-kuvaa animaation taustalla. Projekti oli kivaa vaihtelua kokonaan digitaalisesti luodusta sisällöstä, Ristimäki kertoo.

Videoiden äänet on toteutettu yhteistyössä tervakoskelaisen Napialan työväennäyttämön kanssa Jari Ypyän kotistudiolla. Ypyä on myös antanut ilvekselle oman äänensä.

Janakkalan kunnanvaakunasta idean saanut kuntamaskotti on sarjakuvataiteilija Harri Wallu Vaalion käsialaa. Vaalio on piirtänyt The Ilveksestä jo yli 300 erilaista hahmoa. Muutama vuosi sitten Ilves seikkaili Kamalan luonnon hahmojen kanssa viiden stripin sarjassa. Kunta tarjoaa myös kunnassa toimiville yhdistyksille ja yrityksille oman nimikkoilveksen.

Viiden videon sarja on osa Janakkalan kuntamarkkinointia, joka kiteytyy Murtaudu kehän ulkopuolelle – kehotukseen. Videoiden idea syntyi Kuntakuvan kumppanuuspöydässä, jossa joukko kuntalaisia mietti viime keväänä kunnan uutta ilmettä ja äänensävyä.

Videot julkaistaan mm. Asukkaaksi-sivustolla.