Terveysasemat tiedottaa koronaa sairastaville

Koronapuhelin poistuu käytöstä. Koronaan ja koronarokotuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä terveysaseman omahoitajaan. Koronanäytteitä otetaan vain riskiryhmään kuuluvista omahoitajan arvion perusteella. Voit tehdä myös korona-arvion Omaolo-palvelussa ja selvittää siten onko koronanäyte tarpeen.

1.1.23 alkaen tartuntatautipäivärahaa ei ole mahdollista saada lääkärin tai hoitajan lausunnon perusteella. Toivomme työnantajien noudattavan sairaslomien suhteen omailmoitus- menettelyä. Tartuntatautipäivärahaa Kela maksaa 1.1.23 lukien ainoastaan poikkeuksellisissa tilanteissa tartuntatautilääkärin eristyspäätöksellä. Tartuntatautipäiväraha ei ole peruste eristyspäätöksen tekemiselle.

 

Koronanäytteessä käyneiden osalta:

– sinulle on tehty elin- tai kantasolusiirto
– sinulla on syöpäsairaus ja siihen solunsalpaajahoidot käynnissä
– käytät lääkkeenäsi tai olet vuoden sisällä saanut rituksimabia (Mabthera, Rixathon, Truxima), ofatumumabia (Kesimpta) tai obinututsumabia (Gazyvaro)

positiivisen koronatestituloksen saatuasi ole yhteydessä arkisin hoitavaan yksikköösi tai omalle terveysasemallesi ja tarvittaessa viikonloppuisin klo 8-15 Päivystysapuun puh.116117, jotta ammattilainen voi arvioida vaikean koronavirustaudin riskiä ja lääkehoidontarvetta.

Koronatestituloksesta riippumatta suositus on, että hengitystieinfektiot sairastetaan kotona kodin ulkopuolisia kontakteja välttäen, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3 – 5 vrk.
Jos huolestut voinnistasi, soita omalle terveysasemallesi, omaan päivystykseesi tai Päivystysapuun 116117. Hätätilanteessa soita 112.