Perheille yhteistä liikunnallista kesäpuuhaa

Tiesitkö, että Janakkalassa on monipuoliset mahdollisuudet perheen yhteiseen liikkumiseen. Sen lisäksi, että Janakkala tarjoaa loistavat ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet, pääset vapaasti ja omatoimisesti leikkimään yhteensä 29 leikkipuistossa tai hyödyntämään lähes kahtakymmentä nurmi- ja hiekkakenttää.

Tänä kesänä perheillä on mahdollisuus osallistua ohjattuihin perhepuistojumppahetkiin. Lisäksi järjestämme kesä- ja heinäkuun aikana Turengissa ja Tervakoskella perhepäivän rannalla, jossa on tarjolla mukavaa puuhaa koko perheelle.

Alla listattuna tarkempia tietoja ulkoilumahdollisuuksista, ulkoliikuntapaikoista, leikkipuistoista, uimarannoista, nurmi- ja hiekkakentistä sekä kesän perheliikuntatapahtumista:

Kesän perhejumppakiertue ja perhepäivät rannoilla

Perhepuistojumpat järjestetään ympäri Janakkalaa kesä- ja heinäkuussa arkipäivisin:

 • MA 24.6 Viralan koulun piha klo 10 – 10:45
 • TI 25.6 Liinalammen ranta klo 10–10:45
 • KE 26.6 Tervakosken monitoimikaukalo klo 10–10:45
 • TO 27.6 Tohvelanpuisto, Turenki klo 10–10:45
 • TO 4.7 Kiipulan leikkipuisto/liikunta-alue klo 10–10:45
 • PE 5.7 Leppäkosken koulun piha/leikkipaikka klo 10–10:45
 • KE 10.7 Harvialan monitoimikaukalo klo 10–10:45
 • TO 11.7 Tarinmaan monitoimikaukalo klo 10–10:45
 • PE 12.7 Vähikkälän monitoimikaukalo klo 10–10:45
 • MA 22.7 Turengin skeittiparkki klo 10–10:45
 • TI 23.7 Tervakosken skeittiparkki klo 10–10:45
 • KE 24.7 Kivimiehentien leikkipaikka, Tervakoski klo 10–10:45
 • TO 25.7 Tammirannan leikkipaikka, Tervakoski klo 10–10:45
 • PE 26.7 Liljanpuiston leikkipaikka, Turenki klo 10-10:45
 • TI 30.7 Kävelykadun leikkipaikka, Turenki klo 10–10:45
 • KE 31.7 Heinäjoen koulun pihapiiri klo 10–10:45

Perhepäivät rannoilla järjestetään sekä Turengissa että Tervakoskella:

 • TI 25.6 Perhepäivä rannalla: Liinalammen ranta klo 10–12
 • TI 9.7 Perhepäivä rannalla: Suruttoman ranta klo 10–12

Tule uimaan ja leikkimään yhdessä perheen kanssa. Toimintapisteillä on mukavaa puuhaa ja lisäksi on mehua ja keksiä tarjolla.

Huomiothan, että lapset ovat vanhempien valvonnassa koko tapahtuman ajan.

Huom: perhepuistojumppahetkiin sekä perhepäiviin rannoilla ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, lämpimästi tervetuloa paikanpäälle. Säävaraus; sade ei meitä haittaa mutta ukkosella tapahtumia ei järjestetä.

Ulkoliikuntapaikat, nurmi- ja hiekkakentät sekä leikkipuistot

Janakkalassa on yhteensä 29 leikkipaikkaa; Turengissa 17, Tervakoskella 10 sekä Leppäkoskella ja Harvialassa yksi kummassakin. Kaikki leikkipaikat ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä. Katso leikkipaikkojen tarkemmat tiedot ja sijainnit.

Tiesitkö, että Janakkalassa on yhteensä 17 kunnan kunnossapitämää nurmi- ja hiekkakenttää? Kerää koko perhe tai isompi ystäväporukka kasaan ja lähde viettämään aurinkoista kesäpäivää yhteisten pelien merkeissä. Kenttien tarkemmat tiedot täältä. Kenttiä ei tarvitse omalle perheelle erikseen varata vaan niille voi mennä varattujen vuorojen ulkopuolella. Kentällä puuhatessa tulee kuitenkin ottaa muut kentällä olijat huomioon. Välineitä monipuolisiin eri peleihin voit lainata kirjastojemme yhteydessä olevasta välinelainaamosta. Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet lainaamiseen.

Janakkalassa on myös kolme monitoimikaukaloa; Tervakoskella, Vähikkälässä ja Tarinmaalla. Kaukaloissa on mahdollista pelata koripalloa, jalkapalloa sekä talvisin jääkiekkoa ja lisäksi alusta mahdollistaa myös salibandyn peluun. Lisää tietoa monitoimikaukaloista.

Skeittiparkkeja löytyy sekä Turengista että Tervakoskelta. Katso tarkemmat tiedot skeittiparkeista.

Frisbeegolfia pääset harrastamaan myös monipuolisesti: ratoja löytyy Turengista, Tervakoskelta, Kiipulasta sekä Lastujärveltä. Katso tarkemmat tiedot frisbeegolf-radoista.

Tennistä puolestaan on mahdollisuus päästä pelaamaan sekä Harvialassa että Tervakoskella. Lisätiedot ja varaukset:

Monipuoliset ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet

Janakkalassa on paljon retkeilynarvoisia paikkoja. Rattaiden kanssa pääset tutustumaan helposti viehättävään ja helppokulkuiseen Liinalammen tarinapolkuun. Myös Kiipulassa pääset esteettömästi kävelemään parkkipaikalta Matinvuoren huipulla olevalle Jussin Laavulle, jolta avautuu upeat näkymät yli hämäläisen maalaismaiseman. Myös Lastujärven laavulle pääset kulkemaan esteettömästi kaikilta lähistöllä olevilta parkkipaikoilta. Lisäksi Laurinmäen alue on mainio retkikohde kaikenikäisille. Lisää tietoa monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista Luontoon-sivuilta.

Uimarannat

Janakkalan kunta ylläpitää yhteensä 11 uimarantaa, jotka sijaitsevat eri puolilla kuntaa. Lisää tietoa uimarannoista. Suruttoman rannalla Tervakoskella voit myös vuokrata kesäaikana käyttöösi niin kajakkeja kuin sup-lautojakin. Katso tarkemmat tiedot Suruton ry:n sivuilta.

Janakkalassa on myös muita kuin kunnan ylläpitämiä uimarantoja ja uimapaikkoja. Lisätietoja ja uimapaikkojen sijainnit.