Oletko sinä Kuntavaalit 2021- ennakkoäänestyksen vaalitoimitsija?

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 18.4.2021. Ennakkoäänestys on keskiviikosta 7.4.2021- tiistaihin 13.4.2021.

Janakkalan kunta tarvitsee ennakkoäänestyksen suorittamiseen 20-24 henkilöä. Onko sinulla antaa aikaa tuona aikana väh. 4 h / pv ja osaamistasi ja toimia Kuntavaalien ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana joko Turengissa tai Tervakoskella?

Kuntavaalien ennakkoäänestys

Yleisinä ennakkoäänestyspaikkoina ovat Tervakoskella Tervakosken liikuntahalli (os. Maunontie 1, Tervakoski) ja Turengissa kirjasto-liikuntahalli (os. Koulutie 2 A, Turenki).

Ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna 7.4.-13.4.2021 seuraavasti: ke-pe, ma-ti klo 9-19 ja la-su 10-14.

Yleisen ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijan kelpoisuus

  • Vaalitoimitsijana ei voi olla vajaavaltainen eikä myöskään ehdokas, hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Kelpoisuuteen vaikuttava ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa kunnassa: esimerkiksi kunnassa A ehdokkaaksi asetetun sisarus ei ole kelpoinen vaalitoimitsijaksi missään kunnassa.
  • Esteellisyys: Hallintolain esteellisyyssääntelyä ei sovelleta vaalitoimitsijan toimintaan. Tämä tarkoittaa, että vaalitoimitsijaksi määrätty voi toimia kaikissa vaalitoimitsijan tehtävissä.
  • Vaalitoimitsijaksi nimettävällä tulee olla riittävä osaaminen tehtävään ja riittävästi aikaa perehtyä siihen.

Palkka, koulutus ja tietosuojasitoumus

Ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijalle maksetaan 13,30 € / tunti. Lisäksi maksetaan KVTES:n mukaiset ilta-, viikonloppu- tai muut mahdolliset lisät.

Kaikki vaalitoimitsijat sitoutuvat osallistumaan vaalitietojärjestelmän koulutukseen ja käyttöönotto-opastukseen. Koulutuksesta maksetaan koulutuskorvaus 13,30 € / tunti.

Kaikkien, jotka käyttävät vaalitietojärjestelmää, tulee lukea, hyväksyä ja allekirjoittaa paperinen tietosuojasitoumus. Tämä velvoite tulee EU:n tietosuoja-asetuksesta ja tarkoittaa sitä, että kaikki vaalijärjestelmän käyttäjät tulevat perehtymään ja sitoutuvat tietoturvalliseen henkilötietojen käsittelyyn liittyviin periaatteisiin ennen toimitsijaksi ryhtymistä.

Kiinnostuitko? Ota yhtettä

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana, ota yhteys hallintosihteeri Minna-Liisa Mäkilään, puh. 050-5090 484 tai sähköpostilla: minna-liisa.makila@janakkala.fi.

Mikäli sinulla on tiedossasi henkilö, joka voisi olla kiinnostunut toimimaan ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana, niin pyydä ottamaan yhteyttä hallintosihteeriin.

Sovitaan tarkemmin asiasta yhteydenottojen jälkeen tammikuussa 2021.

 

Janakkalan kunta
Keskusvaalilautakunta