Mallinkaisten kyläyhdistys Janakkalan positiivisin 2023

Janakkalan positiivisimmaksi 2023 on valittu Mallinkaisten kyläyhdistys. Tunnustus jaettiin Janakkala-juhlassa 20.8.2023.

Mallinkaisten kyläyhdistys on yli 30 vuoden ajan ollut aktiivinen toimija Janakkalassa. Kyläyhdistys omistaa yli 100-vuotiaan Mallinkaisten kyläkoulun, jossa on vuokra-asuntoja, kuntosali sekä juhla-/kokoustila. Kyläkoulu mahdollistaa monenlaisen toiminnan omalla kylällä ja myös sen pihalla on kyläyhdistyksen aikaansaama liikunta- ja leikkipuisto.

Toiminnan ja kyläkoulun ylläpitämiseksi kyläyhdistys järjestää erilaisia tapahtumia, kuten syksyiset maalaismarkkinat ja kesätorstaiden motoristikahvilat. Motoristikahvilan ainutlaatuinen miljöö ja tunnelma muurinpohjalettuineen ja makkaroineen kutsuu kesän mittaan paikalle tuhansia ihmisiä ja tapahtuma onkin nostanut Mallinkaisten kylän ja Janakkalan ”maailman kartalle”.

Janakkalassa on valittu vuoden positiivisin vuodesta 1994 saakka. Valintakollegio nimeää vuosittain kuntalaisen tai yhteisön, joka on ’Arkipäivän sankari, joka toiminnallaan, aktiivisuudellaan ja olemuksellaan välittää ympärilleen iloa ja positiivista elämänasennetta. Samalla hän hoitaa toimensa ja askareensa pyyteettömästi ja ympäristönsä huomioiden.

Kuvassa motoristikahvilan talkooväkeä kesällä 2021.