KuiSiistii! 2020 järjestetään omatoimitalkoina

KuiSiistii!- siivoustalkoot järjestetään tänä vuonna viikon mittaisena omatoimitalkoina 4.-10.5.

Kuntalaisia kannustetaan ja toivotaan keräämään roskia yksittäin, pareittain tai perheittäin itselle sopivana ajankohtana. Roskapusseja ja jätesäkkejä sekä keräyshanskoja, voi noutaa ns. hiekoituslaatikoista, jotka kunta toimittaa maanantai-aamuna 4.5. seuraaviin paikkoihin:

Turenki:
Kävelykatu, leikkipuiston vierusta
Kivitaskun päiväkodin P-alue
Liikuntahallin P-alue

Tervakoski:
K-market Tervapadan kulma
Uimahallin P-alue
Koivusillantie ja Varisojantien risteysalueella oleva nurmikkoalue.

Täyteen kerätyt pussit ja säkit voi jättää samoille paikoille tai muualle näkyvälle paikalle tien varteen, kunhan ilmoittaa paikan kunnalle: lyyli@janakkala.fi.

Grillimakkaratarjoilua ei koronan vuoksi tänä vuonna järjestetä, mutta kaikkien talkoopanostuksestaan KuiSiistii!- Facebook-tapahtumassa postanneiden kesken arvotaan 500 euron arvosta 50 euron lahjakortteja paikallisiin liikeisiin. Voittajat saavat valita mihin liikkeeseen lahjakortin haluavat. Palkinnoilla halutaan samalla tukea paikallisia yrityksiä.

Postaukseen toivotaan myös tietoa, missä päin taajamia ja muuta Janakkalaa on jo siivottu, jotta seuraavat osaavat suunnistaa siivoamattomille alueille.

Myös Janakkalan urheiluseurat ovat talkoissa mukana. Mm. Sc Urbans haastaa omaa väkeään siistimään perhekunnittain Moision jalkapallokentän, Turengin alakoulun pihan ja takametsän, koulun hiekkakentän ja tekonurmen ympäristön, kirjasto-liikuntahallin ja Nesteen pihat. Janakkalan Janan Yleisurheilu siistii Kuumola-talon ympäristön ja Janan Pesäpallo Turengin Kansanpuiston ympäristöineen.