Koronavirus-tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottaa ajantasaisesti koronavirus-tilanteesta

Sosiaali- ja terveysministeriö on avannut myös valtakunnallisen neuvontanumeron, jossa jaetaan puhelimitse samaa tietoa kuin THL:n sivuilla. Numero on 0295 535 535.

Milloin voit epäillä sairastavasi koronaviruksen aiheuttamaa hengitystietulehdusta:

  • Koronavirusta voit epäillä, jos olet matkaillut alueella, joissa koronavirusta on todettu paljon ja sinulla on hengitystieoireita.

Pysy tällöin kotona ja soita terveyskeskukseen omahoitajalle virka-aikana tai virka-ajan ulkopuolella Kanta-Hämeen keskussairaalan yhteispäivystykseen saadaksesi lisäohjeita.

 

Onko Janakkalassa tai muualla Kanta-Hämeessä todettu koronavirus-tapauksia:

Varmuuden vuoksi on testattu henkilöitä koronaviruksen varalta, mutta positiivisia tapauksia ei ole todettu Janakkalassa. Kaikki otetut näytteet ovat osoittautuneet negatiivisiksi.

Hämeenlinnassa on todettu yksi koronavirustartunta ja henkilö on jo parantunut ja perheen ulkopuolisia henkilöitä ei ole altistunut virukselle.

Forssassa on  9.3.20 todettu 1 tartunta ja 11.3. 1 tartunta Kansalaisopistossa 31 tartunnalle altistuneita 33.

Riihimäellä on 10.3.20 todettu 1 tartunta, mutta perheen ulkopuolisia henkilöitä ei ole altistunut virukselle.

 

Liikkeellä on influenssaa sekä muita hengitystietulehduksia aiheuttavia flunssa-viruksia. Flunssasta voit lukea lisää täältä

Tärkeä on huolehtia käsihygieniasta sekä muistaa yskiä oikein.

Älä tule neuvolaan tai hammashoitolaan flunssaisena!  Sairaana pysy poissa myös vaikeasti sairaita hoitavista hoivayksiköistä. OIreisena soita monisairaalle omaiselle vierailun sijaan.

 

Virpi Kröger

ylilääkäri, tartuntatautivastuulääkäri

Janakkala