UKK 2km -kävelytestit Tervakoskella ja Turengissa

Perinteinen UKK-kävelytesti arvioi terveyskunnon keskeistä osatekijää kestävyyskuntoa. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti terveyttä vaarantamatta. 

Avoimet ja maksuttomat testit kaikille kuntalaisille:

  • Ke 29.5. klo 15.-18.00 Tervakosken YU-kenttä
  • Pe 31.5. klo 14.-18.00 Liinalammen YU-kenttä
  • Ke 5.6. klo 12.-15.30 Tervakosken YU-kenttä
  • To 6.6. klo 12.-15.30 Liinalammen YU-kenttä

Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään edellisenä päivänä. Lähdöt puolen tunnin välein ja jokaiseen lähtöön mahtuu 6 henkilöä. Ota mukaan mahdollisuuksien mukaan sykemittari tms. älylaite, josta näkee sykkeen.

Ilmoittaudu Tervakosken kävelytesteihin

Ilmoittaudu Turengin kävelytesteihin

Ohjeita kävelytestiin ilmoittautuville

  • Tulethan testauspaikalle noin 30 min ennen testin alkua, jotta ehdit lämmittelemään hyvin ennen testiä.
  • Tule testiin vain terveenä. Esim. Jos olet sairastanut kuumeflunssan alle kaksi viikkoa sitten, voi kova rasitus olla vielä toipuvalle keholle terveysriski
  • Vaatetus säänmukainen ja liikuntaan sopiva. Erityisesti jalkineiden on oltava hyvät.
  • Ota vettä juomaksi mukaan.
  • Jos sinulla on oma sykemittari tai muu sykettä mittaava älylaite, ota se mukaan.

Kenelle UKK 2 km -kävelytesti soveltuu?  

2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. 

Erittäin hyväkuntoisille testiä ei suositella. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia. 

Mitä UKK 2 km -kävelytesti mittaa? 

Kestävyyskunto tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla testattavalle voidaan antaa palautetta hänen aerobisen kuntonsa riittävyydestä suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn. 

2 kilometrin kävelytesti perustuu arvioon maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max). Se ilmaistaan kuntoindeksinä, jossa iän vaikutus on otettu huomioon. Kuntoindeksi kertoo kuntotason verrattuna saman ikäisten naisten ja miesten viitearvoihin. 

Tulos on luotettava silloin, kun testi tehdään ohjattuna. Koulutettu testaaja osaa ottaa huomioon testin tulokseen vaikuttavat tekijät.