Janakkala-stipendi Tommi Tiitalle

Nuori yrittäjä, lava- ja valosuunnittelija Tommi Tiitta  saa kuudetta kertaa jaettavan Janakkala-stipendin. Stipendin suuruus on 1000 €.

Janakkalan lukion urheilulinjalta vuonna 2019 ylioppilaaksi kirjottanut, 22-vuotias Tommi Tiitta on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta moneen. Monet muistavat energisen ja positiivisen turenkilaisen menevistä mooveistaan rock ja swing-tanssijana 2007 – 2019. Paritanssina kolmea eri tanssilajia harrastanut Tiitta kilpaili maajoukkueessa ja saavutti 20 suomenmestaruutta, pronssia boogie woogien PM-kisoissa ja sijoituksia 10 parhaan joukossa niin MM- kuin EM-kilpailuissa.

Tanssi johdatti hänet myös nykyiselle uralleen valotekniikan pariin.

– Halusin omiin lukion vanhojen tansseihin näyttävän meiningin, niin että emme tanssisi liikuntahallien loisteputkien valossa. Otin yhteyttä Torvinen Showtekniikkaan ja he toteuttivat suunnittelemani valaistuksen.

Yrityksessä huomattiin, että nuoressa miehessä on potentiaalia alalle ja hänet pyydettiin töihin. Siitä alkoi uusi ura näyttävien valaistusten parissa.

Reilu vuosi sitten Tiitta perusti oman, artisteille valo-ja lavasuunnittelua tekevän yrityksen, New Light Oy:n. Tommi toimii mm. Erika Vikmanin kiertuemanagerina ja hoitaa tämän keikkojen valotekniikan. Asiakkaiden listalta löytyy myös mm. Cyan Kicks, Juha Tapio, Lauri Tähkä ja Blind Channel, jonka kanssa Tommi kiersi ympäri Eurooppaa koko kuluneen vuoden maaliskuun.

Artistien keikkaelämän ohella aikaa löytyy jostain myös omille dj- ja juontokeikoille ravintoloissa ja yksityistilaisuuksissa. Vuosi sitten Kevätkarkeloilla tapahtuman juontajana Tommi kuulutti lavalla Janakkala-stipendin jakajan. Tänä vuonna, 27.5. hänet kutsuttiin lavalle vastaanottamaan stipendi.

Janakkalan 150-v juhlavuonna 2016 perustettu Janakkala-stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30 -vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Jokainen stipendin saaja myös valokuvataan ja kuvat laitetaan esille Janakkalan pääkirjastoon. Janakkala-stipendin ovat saaneet soutaja Robert Ven, judoka Luukas Saha, viulisti Linda Suolahti, voimanostaja Emmi Viljanen ja keihäänheittäjä Onni Ruokangas.