Compass Group ja Janakkalan kunta sopivat yhdessä: palvelusopimus aiotaan purkaa

Viime päivinä mediassa on uutisoitu paljon Janakkalan kouluruokailusta. Compass Group on toiminut Janakkalassa ateria- ja puhtauspalveluiden tuottajana viime huhtikuusta alkaen.

Compass Groupin ja Janakkalan kunnan johto tapasivat tänään 24.1. käyden hyvän ja avoimen keskustelun. Osapuolet sopivat yhteisesti, että kunnan ja Compass Groupin palvelusopimuksen purkua lähdetään valmistelemaan. Kumpikin osapuoli kokee tilanteen valitettavana ja irtaantuminen halutaan hoitaa yhdessä ammattimaisesti ja rakentavasti. 

Sopimuksen purkamisen syynä on luottamuspula, jonka taustalla ovat palveluiden aloitukseen liittyneet haasteet keväällä 2023. Korjausprojektin myötä kouluruuan todettiin yhdessä kuntapäättäjien, viranhaltijoiden ja nuorisovaltuuston kanssa syksyllä 2023 selvästi parantuneen, mutta kaikkien paikallisten kuluttaja-asiakkaiden ja kuntalaisten luottamus ei kuitenkaan palautunut. Päätöksen taustalla ei ole laatuun tai muuhun toimintaan liittyvää sopimusrikkomusta, vaan sopimuksen purkamisessa on kyse yrityksen ja kunnan yhteisestä päätöksestä.

Yhteistyön päättyminen ennenaikaisesti on iso pettymys mutta myös opiksi tulevaisuutta varten.

Janakkalassa irtaantumisesta päättää lopullisesti valtuusto. Mikäli se näin päättää, vasta tämän jälkeen voidaan pohtia vaihtoehtoja ateria- ja puhtauspalvelujen tuottamiseksi tulevaisuudessa.

Keskuskeittiö Tuuvingista lähtee päivittäin tuhansia aterioita eikä toimintaan tule muutoksia kuin aikaisintaan kesällä. Tänään käydyt neuvottelut koskevat Janakkalan kunnan kouluille ja päiväkodeille toimitettavia aterioita ja puhtauspalveluita. Sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavalla OmaHämeellä on oma sopimuksensa Compass Groupin kanssa.