Compass Group aloittaa 1.4. kunnan ruoka- ja puhtauspalvelukumppanina

Compass Group tuottaa Janakkalan ateria- ja puhtauspalvelut kokonaan huhtikuun alusta lähtien. Janakkalan kunta kilpailutti ateriapalvelut yhteishankintana Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kanssa. Compass Group valmistaa ateriat Turengissa sijaitsevassa Tuuvingin keskuskeittiössä.  Ateria- ja puhtauspalvelujen ulkoistus toteutetaan liikkeenluovutuksena, jossa Compass Groupin työntekijöiksi siirtyy 57 henkilöä. Sopimuskausi on viisi vuotta alkaen 1.4.2023.

–        Tehdyn ratkaisun myötä turvaamme työpaikkojen säilymistä ja laadun varmistamista. Kilpailutukseen saatu tarjousten määrä ja taso osoittivat meidän olevan kiinnostava ja elinvoimainen kunta, sanoo kunnanjohtaja Reijo Siltala.

Ruokaa ja palvelua paikallisesti paikallisille

Ruoka valmistetaan jatkossakin paikallisesti paikallisten ammattilaisten voimin. Compass Group tuo vahvan osaamisensa janakkalalaisten käyttöön. Hankintakumppanuuteen sisältyy sopimus, jossa Janakkalan kunta vuokraa Compass Groupille Tuuvingin keskuskeittiön.

–          Me tuomme Janakkalaan ja Tuuvingin keittiöön pitkään kokemukseen perustuvan suomalaisten makumieltymyksiä tuntevan gastronomia- ja tuotekehitys- sekä vastuullisuusosaamisemme janakkalalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Huomioimme ruoan valmistuksessa ja raaka-ainevalinnoissa aina kestävän kehityksen mukaiset valinnat. Myös asiakkaamme hyötyvät valintojen läpinäkyvyydestä esimerkiksi kotimaisten ja sesonginmukaisten raaka-aineiden käytössä. Haluamme näyttää suuntaa siinä, miten ruoka- ja puhtauspalveluilla tuetaan jokaisen tavallista ja hyvää arkea, vastuullisesti ja iloa tuoden lapsille, nuorille, aikuisille kertoo Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto.

Vastaavasti myös puhtauspalvelut tuotetaan jatkossakin paikallisten tekijöiden voimin. Panostamme henkilöstömme ympäristöosaamiseen ja huolehdimme ammattikäytännöistä, jotka pitävät pinnoista huolta pitkäkestoisesti. Toimintatavoissamme vastuullisuustyö näkyy esimerkiksi puhdistusaineiden käytön vähentämisenä tai kemikaalittomana siivouksena. Puhdistusaineiden valikoimaamme on valittu ensisijaisesti ympäristömerkittyjä tuotteita. Siivous toteutetaan aina esivalmistelluin siivoustekstiilein. Käytännön työssä vähennämme muovin turhaa käyttöä sekä veden käyttöä ja tehostamme siivousvälineistömme asianmukaista kierrätystä. Kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Vanhoina työntekijöinä compassilaisiksi

Kumppanuus toteutetaan liikkeen luovutuksena ja 1.4.2023 Janakkalan kunnan palveluksesta siirtyy 57 ateria- ja puhtauspalvelun työntekijää vanhoina työntekijöinä Compass Groupin työntekijöiksi. Liikkeenluovutuksessa siirtyvän henkilöstön määrä on paikallisesti merkittävä. Siirtoon liittyy paljon työtä ja yksityiskohtia, mutta myös ihmisten elämäntilanteita ja tunteita. Valmistelun ja siirron huolellinen haltuunotto on ensiarvoisen tärkeää.

–   Vaikka olemme yrityksenä suuri kansainvälinen toimija, jolla on vuosikymmenten toimintavarmuus ja kokemus useista liikkeenluovutuksista, ovat meille siirtyvät työntekijät tärkeitä ennen kaikkea ihmisinä. Toimintamme pohjautuu avoimuudelle ja luottamukselle sekä ihmistemme että asiakkaittemme kesken. Meille on tärkeää, että siirtymä compassilaisiksi on mahdollisimman sujuva ja toivotamme kaikki ilolla tervetulleeksi, korostaa toimitusjohtaja Hannu Rahnasto Compass Group Suomelta.

Compass Group Suomi on osa kansainvälistä ruoka- ja monipalvelukonsernia Compass Groupia. Tuomme iloa ja virkistystä päivään maailmanlaajuisesti 40 maassa tarjoilemalla esimerkiksi koululaisille, opiskelijoille, työntekijöille, toipilaille, senioreille ja tapahtumakävijöille 5,5 miljardia ateriaa vuodessa paikan päällä tai mukaan otettuna. Suomessa juuremme ovat Lotta-perinteessä, ja meille on edelleen yhtä tärkeää palvella lämmöllä ja lisätä hyvinvointia yhteiskunnassa. Suomessa 3 000 ammattilaista yli 500 ruokapalvelukohteessa ja yli 200 siivouskohteessa palvelee asiakkaitamme suurella sydämellä, aina turvallisuus, terveys ja hyvinvointi etusijalla.  

Compass Groupin sivuille.