Näytä kaikki tapahtumat

Visavuoren kierros Hämeenlinnasta (Bussi-Laiva)

Hämeenlinnan linja-autoasema, Eteläkatu 1, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Juomat Kuvataide Museot Näyttelyt Ruoat (ruokalajit) Vanhukset Hämeenlinna

Maanantaisin ja tiistaisin viemme taiteen ystävät tutustumaan yhteen Suomen upeimmista taiteilijakodeista. Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Alueella toimii myös tunnelmallinen museokahvila. Laivareitti kulkee Vanajaveden upeissa maisemissa.

Maanantaisin matka alkaa bussilla Hämeenlinnan linja-autoasemalta. Paluumatka M/S Silver Moon laivalla upeissa järvimaisemissa. Matkan laivaosuudella tarjolla on ateria runsaasta noutopöydästä. Matkan kesto on yhteensä 4 tuntia 45 minuuttia.

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kansallisromanttinen ateljeekoti, jonka taiteilija suunnitteli ja toteutti Sääksmäen maisemiin vuosina 1893-1912.

Visavuori oli Emil Wikströmin koti ja ateljee. Ensimmäisessä Visavuoressa, joka rakennettiin paikalle vuosina 1893-1894, asuin- ja työtilat olivat saman katon alla. Tämä karjalaishenkinen hirsilinna kuitenkin tuhoutui tulipalossa jo vuonna 1896 ja uusissa suunnitelmissa Wikström päätti toteuttaa kodin ja ateljeen erillisinä rakennuksina. Nykyinen asuinrakennus valmistui vuonna 1902 ja ateljeerakennus vuotta myöhemmin 1903.

Visavuoressa sijaitsee myös Kari-paviljonki. Kari oli ja on edelleenkin Suomen tunnetuin pilapiirtäjä, jonka luomat monet hahmot ovat syöpyneet lähtemättömästi suomalaisten mieliin. Kari-paviljongin rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun pilapiirtäjä Kari Suomalainen lahjoitti Visavuoren museosäätiölle vuonna 1988 koko elämäntuotantonsa.

Hämeenlinnan ja Tampereen väliä liikennöi kaksikerroksinen m/s Silver Moon. Aluksella voit ihastella maisemia, nauttia laivaravintolan tarjoiluista ja antaa mielen rentoutua leppoisilla laineilla.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Hintatiedot

Aik. 78 € / Eläk. 74 € / Lapsi 39 € (Sis. laiva- ja bussimatkat Tampere – Visavuori välillä sekä lounaan noutopöydästä. Visavuoren pääsyliput eivät sisälly hintaan.)

https://www.hopealinjat.fi/palvelut/visavuoren-kierros-hameenlinnasta/

Järjestäjä

Suomen Hopealinja Oy