Näytä kaikki tapahtumat

Vieraana toimittaja Laura Friman

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna

Aikuiset Kirjailijavierailut Kirjallisuus Nuoret Hämeenlinna

Toimittaja-kirjailija kertoo FT Maria Lassila-Merisalon haastattelussa teoksestaan Tauko – jolloin luovuin vaateostoksista ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin (2021).

Laura Friman päätti luopua vuodeksi vaatehankinnoista ja kertoi sen varmuuden vuoksi koko maailmalle. Seurasi vuoden mittainen ihmiskoe: sukellus muotibisneksen realiteetteihin, omaan vaatehistoriaan ja niihin lukuisiin tunteisiin ja motiiveihin, jotka pukeutumiseen liittyvät.

Tauko-teos on riemastuttava, samastuttava ja suorasukainen kuvaus aiheesta, joka yhdistää lukuisia nykyihmisiä: tunteikkaasta ja hankalasta suhteesta kuluttamiseen. Se on myös kertomus itsetuntemuksesta, muistoista, rahankäytöstä, työelämästä, parisuhteesta, uusperheen arjesta – ja vuodesta 2020, josta tuli poikkeuksellinen useammallakin tavalla.

Helsinkiläinen Laura Friman on radioääni ja vapaa toimittaja, joka on avustanut mm. Trendiä, Imagea ja Helsingin Sanomia. Hän on Tauon (2021) lisäksi kirjoittanut teokset Etenee – JVG:n tarina (2016), Saara Aalto – no fear (2017), Deata – älä oleta (2017), Mikael Gabriel – alasti (2019) ja Menestysresepti – Noora Fagerströmin tarina (2022). Hänet tunnetaan myös hulvattoman hauskana ja avoimena somepersoonana.

Hämeenlinnalainen Maria Lassila-Merisalo on tutkija, kirjoittaja ja kouluttaja, joka työskentelee tutkijayliopettajana Hämeen ammattikorkeakoulussa. Hän on muun muassa myös Suomen Tietokirjailijat ry:n Kanta-Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtaja.

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat ry ja kirjasto.