Tuhotut talot, kadonneet kodit

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Aikuiset Museot Nuoret Vanhukset Hämeenlinna

Suositut Tuhotut talot, kadonneet kodit -opastuskierrokset saapuvat tauon jälkeen taas Hämeenlinnan kaupunginmuseon tapahtumakalenteriin 2024 heinäkuun ajaksi.

Hämeenlinnan keskusta koki merkittäviä muutoksia 1950–1970-luvuilla. Näiden vuosikymmenten aikana vanhan kaupunkikeskustan siluetti muuttui dramaattisesti, kun historiallisia rakennuksia purettiin ja tilalle nousi uusia toimitiloja ja asuntoja. Erityisesti Hämeenlinnan torin ympäristö ja Raatihuoneenkatu kokivat suuria muutoksia, kun vanhat puutalot ja upeat 1900-luvun alun jugend-kivitalot saivat väistyä uuden arkkitehtuurin tieltä.

Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierros on elämyksellinen matka menneisyyteen, jossa menetetyn kaupunkikuvan tarinat heräävät henkiin. Opastetulla kierroksella tutustutaan kaupungin keskustan merkittävimpiin purettuihin rakennuksiin niiden alkuperäisillä paikoilla.

Matka ei ole pelkästään arkkitehtoninen, vaan kierroksella tutustutaan myös muutamien merkittävien hämeenlinnalaisten elämään. Hämeenlinnan tunnetuilla kylteillä koristetut rakennusten seinät kertovat suurhenkilöistä, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Kierroksella kuulet muun muassa itsenäisyysmies Fritz Wetterhoffista ja sisustusarkkitehti Antti Nurmesniemestä – henkilöistä, joiden elämä ja työ rikastuttivat Hämeenlinnan historiaa.

Opastetut kierrokset lähtevät Museo Skogsterin museokaupasta. Kesto n. tunti. Kierroksen hinta on museon pääsymaksu 10 / 7 / 0 e, myös Museokortti, Smartum, e-Passi ja Edenred käy.

Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Voit varata paikan ennakkoon Museo Skogsterin asiakaspalvelusta: 03 621 2979 / museoskogster@hameenlinna.fi.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Hintatiedot

Kierroksen hinta on museon pääsymaksu 10 / 7 / 0 e, myös Museokortti, Smartum, e-Passi ja Edenred käy.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginmuseo